eur:
394.31
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság megbízott főtitkára beszédet mond az Olimpia Éjszakája elnevezésű rendezvényen Budapesten 2017. június 23-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Változás a MOB vezetőségében

Április elsejétől a sportigazgatói posztot betöltő Fábián László lesz a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára. Többek között erről döntött szerdán a szervezet elnöksége, amely először ült össze a január 29-én elnökké választott Gyulay Zsolt vezetésével.

A MOB honlapjának beszámolója szerint a grémium támogatta Fábián László főtitkári kinevezését, így az olimpiai bajnok öttusázó sportigazgató április 1-jétől tölti be a pozíciót. Elődje, Vékássy Bálint 2017 augusztusától látta el a főtitkári feladatokat.

A napirendi pontok között a februári pekingi téli olimpia és a márciusi finnországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál is szerepelt.

A téli olimpia beszámolóját Fábián László terjesztette elő. Emlékeztetett a történelmi sikerekre, a nem mindennapi nehézségekkel zsúfolt kvalifikációs időszakra, a nagyon szigorú, buborékrendszerű lebonyolításra. Elmondta, hogy most egy rövid szakmai anyag került az asztalra, amelyet a részvétellel kapcsolatos jelentéssel a MOB közgyűlése fog tárgyalni az elnökség előterjesztésére.

Az elnökség megvitatta a pekingi olimpián résztvevő sportolók sajtóban megjelent aggályait is. Az ülésen jelenlévők és a játékokon résztvevő sportvezetők számára a valóság jóval árnyaltabbnak tűnik, és kezdeményezték a téma megfelelő fórumokon való átbeszélését - áll a MOB honlapján.

A tagok döntöttek a finnországi Vuokattiban megrendezésre kerülő márciusi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon résztvevő magyar küldöttség összetételéről, és annak kötelező védettségéről. Az eseményre 30 magyar sportoló utazhat; a versenyzők alpesi síben, női jégkorongban, rövidpályás gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és hódeszkában fognak megmérkőzni Európa legeredményesebb ifjúsági korú téli sportolóival.

Döntöttek a Budapesti Olimpia Bizottság elnökének személyéről is: lemondását követően Szalay-Berzeviczy Attilát Bényi Szabolcs - korábbi MOB-tag, a Magyar Evezős Szövetség egykori elnöke és a MOB gazdasági bizottságának tagja - váltja. A mandátum lejárta után, a következő négy évre újra megszavazták a Sport Állandó Választottbíróság elnökének Nébald Györgyöt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×