eur:
394.96
usd:
363.37
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Milák Kristóf a Négy Nemzet Úszóversenyen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf: nem voltam beteg

Tisztázta a légcsere-nehézsége körüli ellentmondást, lesz műtét.

Interjút adott az M4 Sportnak a róla szóló, hétfőn bemutatandó riportfilm előtt Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó.

Mostani, második koronavírusos "betegségével" kapcsolatban elárulta, a kazanyi rövidpályás Eb után két tesztje közül az egyik pozitív lett, emiatt került 10 napra házi karanténba, de nem produkált semmilyen tünetet, "nem volt beteg".

"Azonban, ha ott van az embernél egy pozitív teszt, főleg ha élsportoló, aki a testéből él, érdemes odafigyelni, mert ha nem veszem komolyan, a későbbiekben visszaüthet."

A kihagyást ráadásul ki tudja használni arra a műtétre, amelyre korábban utalt, és amellyel kapcsolatban Wladár Sándor úszószövetségi elnöknek kellett tisztáznia, nem tüdőműtét lesz a légzését könnyítő műtét.

"Terhelésnél nem kaptam elég levegőt, nem volt rendben az oxigéncserém, nem bírtam annyit. Egy orrsövény- és orrmandula műtét vár rám decemberben"

- nyomatékosította, hosszú távú befektetésnek nevezve a műtétet, amely néhány hetes kihagyással jár. "Most jött el az a pont, hogy már én is érzem a szükségét, nem kellemes együtt élni ezzel a problémával, elég nagy befolyással van a mindennapjaimra és a teljesítőképességemre. Januártól vissza tudok állni a teljes értékű edzésekre, ami elegendő időt biztosít arra, hogy felkészüljek a májusi, hosszúpályás világbajnokságra. Minden adott lesz ahhoz, hogy ugyanolyan jól tudjak úszni, mint bármikor máskor."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×