eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Aranylabdát elnyerő Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára és az év női játékosának választott amerikai Carli Lloyd a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi Aranylabda-gáláján 2016. január 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Walter Bieri

Visszavonul a 312-szeres válogatott labdarúgó

Még lesz az ősszel egy búcsúmeccse a nemzeti csapatban kétszeres világ- és olimpiai bajnoknak.

Visszavonul Carli Lloyd, az amerikaiak kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok női labdarúgója.

A 39 éves támadó az amerikai szövetség honlapján jelentette be döntését. Lloyd az Egyesült Államok női bajnokságának mostani idényét még végigjátssza a NJ/NY Gotham FC színeiben, illetve pályára lép a válogatott őszi négy barátságos mérkőzésének egyikén, csak azt követően fejezi be pályafutását.

Lloyd 2005 óta 312 meccsen 128 gólt szerzett az Egyesült Államok színeiben, karrierje utolsó szakaszában csapatkapitányként számítottak rá. Az olimpiát 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban nyerte meg, idén Tokióban bronzérmes lett az együttessel. A világbajnokságon 2015-ben és 2019-ben szerzett aranyat, további egy-egy alkalommal ezüst-, illetve bronzérmes volt.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×