eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JULY 10: Players of Argentina lift in the air their captain Lionel Messi after winning the final of Copa America Brazil 2021 between Brazil and Argentina at Maracana Stadium on July 10, 2021 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)
Nyitókép: Alexandre Schneider/Getty Images

Így lett meg Lionel Messi első nagy trófeája az argentin válogatottal – videó

Argentína 1–0-ra legyőzte a házigazda Brazília válogatottját a labdarúgó Copa America döntőjében.

A mérkőzés egyetlen gólja a 21. percben született, amikor Rodrigo De Paul a saját térfeléről indította Ángel Di Maríát, aki elhúzta a labdát a balhátvéd Renan Lodi mellett, majd a tizenhatoson belülre érve Ederson Moraes kapus fölött a hálóba emelt.

A házigazdáknak 13, az argentinoknak 6 lövésük volt, de a kaput mindkét csapat kétszer találta el.

A brazilok mindössze másodszor kaptak ki tétmérkőzésen a Maracana Stadionban,

ez először az 1950-es világbajnokság aranyéremről döntő mérkőzésén fordult elő velük, amikor Uruguay 2–1-re győzött a legendás Rio de Janeiró-i arénában.

A mérkőzés összefoglalójában a gól 0:49-től:

Argentína 15. alkalommal nyerte meg az 1916 óta létező kontinenstornát, ezzel utolérte Uruguayt az örökrangsor élén, de 1993 után először ünnepelhetett, így Lionel Messinek ez az első trófeája hazája válogatottjával.

Messi lett a torna gólkirálya 4 találattal, és a legtöbb gólpasszt is ő adta (5).

A brazilok 12. alkalommal végeztek a második helyen.

A koronavírus-járvány miatt a döntőre csupán 7 ezer nézőt engedtek be a 78 ezres arénába. A mérkőzésre nem árultak jegyeket, mindenki a dél-amerikai szövetség vendége volt, de csak negatív teszttel lehetett belépni a stadionba, ahol szigorúan be kellett tartani a társadalmi távolságtartás szabályait, a nézőknek arcmaszkot kellett viselniük, és nem volt szabad ételt, italt fogyasztaniuk.

Brazília csupán két héttel a kontinenstorna rajtja előtt kapta meg a rendezés jogát, miután az eredeti házigazdáktól, Kolumbiától és Argentínától politikai, illetve egészségügyi okokból elvették azt.

Eredmény, döntő

Argentína–Brazília 1–0 (1–0)

Az eddigi győztesek

15-szörös: Argentína, Uruguay

9-szeres: Brazília

2-szeres: Paraguay, Chile, Peru

1-szeres: Kolumbia, Bolívia

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×