eur:
393.32
usd:
367.76
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Zürich, 2016. január 11.Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára (j) Neymarnak, brazil csapat- és csatártársának gratulációját fogadja, miután átvette az Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi Aranylabda-gáláján 2016. január 11-én. A kitüntetésre Neymar is jelölt volt. (MTI/EPA/Valeriano Di Domenico)
Nyitókép: MTI/EPA/Valeriano Di Domenico

Nem tudtak dönteni Messi és Neymar között

Megválasztották a Copa America legjobbját - rögtön kettőt is.

Már a döntő előtt megválasztották a Brazíliában zajló labdarúgó Copa America legjobb játékosát, a fináléba jutott két csapat emblematikus futballistáját, az argentin Lionel Messit és a brazil Neymart.

A dél-amerikai sportági konföderáció (CONMEBOL) szakértői bizottsága azzal indokolta a szombati döntést, hogy a torna minden eddigi mérkőzésén mindketten bizonyságot adtak kiváló képességeikről, mind technikai, mind pedig taktikai értelemben, valamint a labdás és a labda nélküli mozgás tekintetében.

"Emiatt lehetetlen csak egyetlen legjobb játékost választani, így ezen a tornán ketten érdemelték ki ezt az elismerést"

- írta közleményében a bizottság.

A hatszoros aranylabdás Messi négy gólt szerzett és ötöt készített elő az idei Copa Americán, míg Neymar kétszer volt eredményes és három gólpasszt adott.

A döntőt Rio de Janeiróban, helyi idő szerint szombaton 21 órától, közép-európai idő szerint vasárnap éjjel 2-től rendezik. Messi az első nagy nemzetközi trófeáját nyerheti az argentin válogatottal, míg Neymar és a brazilok hazai környezetben védenék meg címüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×