eur:
394.94
usd:
363.46
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A magyar válogatott tagjai a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Oroszország mérkőzésének kezdete előtt a győri Audi Arénában 2021. március 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Női kézilabdakeret: Elek Gábor is sajnálja a döntést

Balatonbogláron, Székelyudvarhelyen, majd Siófokon készül az olimpiára a női kézilabda-válogatott.

Elek Gábor szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda válogatott 19 fős keretét a június 21-én kezdődő olimpiai felkészülésre. A tokiói játékokra 14 játékos, valamint egy tartalék nevezhető be.

A magyar együttes

  • június 21-én Balatonbogláron kezdi meg a felkészülést, majd
  • június 28-án Székelyudvarhelyen folytatja a munkát,
  • július 4-től pedig Siófokon folytatódnak az edzések. A mieink a Balaton-parti városban
  • július 6-án Montenegró,
  • július 9-én és 12-én pedig Brazília ellen játszanak felkészülési találkozót. A csapat
  • július 16-án utazik ki Tokióba, ahol akklimatizáció, és további felkészülést követően
  • július 25-én első csoportmérkőzését játssza, Franciaország ellen.
"Miután az olimpiára csupán 14 játékos, valamint egy tartalék nevezhető, így sajnos védekező- vagy támadó specialistákkal még jobban bekorlátoznánk a lehetőségeinket.

Nagyon sajnálom, hogy emiatt Csiszár-Szekeres Klára kimaradt a keretből, de úgy érzem, hogy egy kisgyermekes anyukával nem tehettük volna meg, hogy végigcsinálja a felkészülést, majd itthon marad. Ezt természetesen megbeszéltem magával a kimaradó érintettel is a kerethirdetést megelőzően – mondta el Elek Gábor szövetségi kapitány. – Az olimpiai felkészülésünk négy részre tagolódik, Balatonbogláron kezdünk, majd néhány napra Székelyudvarhelyre utazunk, úgy érzem, fontos, hogy a legkiemelkedőbb verseny előtt tovább erősítsük a magyarságtudatunkat, és megmutassuk magunkat az anyaországon kívül is. Ezt követően Siófokon dolgozunk tovább, a többi között három felkészülési mérkőzéssel, végül Tokióban hangolódunk rá a játékokra, ahol még egy edzőmeccs vár majd ránk, Norvégia ellen."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×