eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sergio Ramos, a Real Madrid játékosa ünnepli a belga Club Brugge elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2019. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/JuanJo Martin

Zidane nagy kockázatot vállal, ha beállítja Sergio Ramost

Bármelyik csapat is kerül be ma este a Bajnokok Ligája május 29-i, isztambuli döntőjébe, a Manchester City ellenfelének, csemegét ad majd a futballtörténelmet kutatóknak, a csemegékre vágyóknak.

Ha a Real Madrid – a papírforma alapján erre van kevesebb esély a madridi első találkozó után, az 1-1-végződött –, akkor a BL-történelem legsikeresebb klubja azzal a csapattal döntőzik majd, amelyik egyedüliként felülmúlta eddig a BL egyenes kieséses szakaszában, amikor Zinédine Zidane ült a kispadon.

Ha a Chelsea, akkor

Thomas Tuchel elmondhatja magáról, hogy két egymást követő évben, két különböző csapattal is finalista lett,

2019 után ismét angol „házi döntőt” rendeznek, s nem utolsó sorban a londoni Kékeké lenne a futballtörténelem első klubja, amelynek női és férfi csapata is néhány napon belül Bajnokok Ligája-döntőben szerepelhet.

Tuchel eddig még soha nem kapott ki aktuális csapatával a Real Madrid ellen, s egyetlen meccs (a West Bromwich elleni 2-5 kivételével) még egyszer sem kapot annyi gólt a Stamford Bridge-en, amennyivel döntetlen esetén most kiesne.

A német edzőnek szinte minden klasszisa rendelkezésre áll, a korábbi Real Madrid-játékos, a sérült Mateo Kovačić kivételével. A brit sajtó szerint Tuchel valószínűleg a Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell – Pulišić, Werner, Mount tizenegyet tervezi, de bevetésre kész, például, Kai Havertz vagy Olivier Giroud is. Rüdiger játéka még kedden is kétséges volt, de Tuchel megerősítette: „Toni tud majd játszani, legfeljebb arcmaszkot visel majd.”

Zinédine Zidane három kulcsjátékosát nem tudta magával vinni Londonba, Daniel Carvajalt, Lucas Vázquezt és Raphaël Varane-t. A Marca szerint még kétséges, hogy Sergio Ramos is játszik-e, ha igen, Nacho kihúzódik a jobbhátvéd helyére.

Zidane továbbra is a „régi gárdában” bízik, s valószínűleg beállítja az egykori Chelsea-sztárt, Eden Hazard-t.

A névsor: Courtois – Nacho, Éder Militão, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos, Modrić – Benzema, Hazard. Ha Sergio Ramos és Hazard mégsem kezd, előtérbe kerülhet Fede Valverde és Vinícius Júnior játéka.

A Marca szerint kockázatos a három hónapot kihagyó csapatkapitány beállítása, érdekes, hogy akadt már hasonló szituáció a mostani idényben, mégpedig a rivális Barcelonánál, amikor Piqué visszatért a PSG ellen, a Camp Nouban, s a legfinomabb megfogalmazás szerint „nem vált be Koeman húzása”.

Bajnokok Ligája elődöntő, második mérkőzés. Chelsea FC–Real Madrid, 21.00. (Az első találkozón 1-1)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×