eur:
388.47
usd:
361.32
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkőzésen Liverpoolban 2021. április 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Real Madrid–Chelsea 1-1, minden kérdés nyitva maradt

A Chelsea előnyt szerzett, de a Real Madrid kiegyenlített, döntetlen után várja a két csapat a Bajnokok Ligája elődöntőjében a jövő szerdai, második mérkőzést a Stamford Bridge-en.

A két összeállítás. Real Madrid: Courtois - Eder Militao, Varane, Nacho - Carvajal, Casemiro, Modric, Kroos, Marcelo - Benzema, Vinicius Junior. Chelsea: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell, Mount, Pulisic - Werner.

Eden Hazard, a korábbi Chelsea-játékos ott van a madridi cserék között. A mérkőzést a holland Danny Makkelie vezeti. A Kékek egyik cserejátékosa, Marcos Alonso 2010-ben játszott egy mérkőzést a Madrid első csapatában, de ennél is fontosabb, hogy a nagyapja, Marquitos a Real Madridban játékostársa volt a helyszín névadójának, Alfredo Di Stéfanónak és Puskás Ferencnek is. Az egykori védő ötször nyerte meg a bajnokok tornáját 1955 és 1960 között.

A Chelsea labdabirtoklási fölényével telt az első 6-7 perc, helyzet nélkül.

Mount átívelése után Pulisic tökéletes helyzetbe hozta Timo Wernert, aki öt méterről lótt, Courtois elképesztő bravúrral védett.

Azpilicueta meredek beadásáról éppen csak lemaradt Werner.

Vezet a Chelsea, a védők közül kilépő Pulisic fejezte be nagyon higgadtan az akciót, nyolc méterről a kapuba lőtt, miután kiszolgáltatott helyzetbe hozta Courtois-t. Real Madrid–Chelsea 0-1.

Pulisic az első amerikai, aki gólt szerzett BL-elődöntőben. Ez volt az első gól, amelyet a Real Madrid kapott az El Clasico óta. Az angolok 16 perc alatt háromszor is eltalálták a kaput.

Szakad az eső, egyre rosszabbak a körülmények. Szinte olyanok, mint a hónap közepén, az El Clásicón voltak.

A félidő felénél Karim Benzema 17 méteres lövése nyomán a labda a kapufát is érintette.

Özönvízszerű az eső. A Madrid próbál építkezni, a Chelsea sokkal gyorsabban játszik.

A 29. percben Marcelo keresztbeívelése után Casemiro közép felé fejelte a labdát, Éder Militao megcsúsztatta, Benzema is hozzáért fejjel, majd a kapunak háttal állva behúzta a hálóba. Szép gól volt. Real Madrid–Chelsea 1-1.

Immár a francia csatárnál csak Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Robert Lewandowski szerzett több gólt a Bajnokok Ligája történetében. Benzema 71 gólnál tart. Minden sorozatot tekintve, a 2020–2021-es idényben 28-nál.

Kroos kapura csavart, de baj volt az irányzékkal.

Nagy a közdelem az ellenféllel és az elemekkel, de a félidő végén nem akadt helyzet.

Szünet.

Folytatódik a játék, kicsit mintha alábbhagyott volna az eső.

Az 50. perc Karim Benzema lőtt, de a kapu fölé.

Valamivel többet birtokolja a labdát a Madrid, de óvatos mind a két csapat, kevés az esemény.

Marcelo sárga lapot kapott, majd jöttek a cserék, Zijes, Havertz és James is beállt a Cheslea-be, Werner, Pulisic és Azpilicueta, míg a Madridban Vinícius Junior helyett jött a volt Chelsea-sztár, Eden Hazard.

Benzema lövése elakadt a védőkben.

Negyedórával a vége előtt újabb két madridi csere: Carvajal és Marcelo helyett Odriozola és Marco Asensio állt be.

Havertz szabadrúgást harcolt ki a madridi tizenhatos csücskénél. Zijes lövését Courtois fogta.

Varane fejese után a labda Chilwellről saját kapuja mellé pattant.

Vége, 1-1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×