eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Bayer Leverkusen elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Berlinben 2021. március 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Maja Hitij

Dárdai Pált már a sípszó előtt dühbe gurították

A berliniek vezetőedzője nemcsak a Leverkusen elleni győztes mérkőzés utáni, hanem az azt megelőző nyilatkozatával is feltűnést keltett.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Dárdai Pál – és Márton – kiesés elől menekülő csapata 3–0-ra legyőzte a BL-indulásért harcoló Leverkusent a német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.

A mérkőzést követően a magyar tréner úgy fogalmazott, „fontos, hogy a győzelem élményével mehetünk a válogatott meccsek miatti szünetre”, írja az NSO a Kickerre hivatkozva. Dárdai Pál ugyanakkor nem látott mindent tökéletesnek. Nem tetszett például, hogy 1–0-nál a csapata magára húzta az ellenfelet, ahogyan a támadók védőmunkájával sem volt maradéktalanul elégedett.

Ami pedig a mérkőzés előtti televíziós felvezetést illeti… A Sky riportere a fiáról, az ezúttal is a kezdőcsapatba jelölt

Dárdai Mártonról kérdezte a berlini edzőt, aki – a Bild megfogalmazása szerint – „hirtelen robbant”:

„Nem értem önt. Miért ez a téma? Százszor mondtam már, hogy ez hülyeség. Akkor kellene vele foglalkozni, amikor a játékával felhívja magára a figyelmet – idézi a Bild Dárdai Pált. – Ő nem az edző fia, hanem Dárdai Márton. […] A játéka miatt méltassák, ne az edző fiaként emlegessék.”

Aztán Dárdai megemelt hangon folytatta: „Egy fiatal játékosról beszélünk. Minden fiatal labdarúgó követhet el hibákat. Százszor kértem, kedvesen és finoman, hogy hagyják, erre megint ezzel a témával jön. Semmi jó sem származik abból, ha minduntalan rásütik, hogy az edző fia.”

Dárdai felvetette, hogy beszéljenek másról, mert ez az „edzőfiázás” értelmetlenség, de végül ő is a témánál maradt: „[…] Mit szeretne belőlem kiprovokálni? Mondja, miért tette fel ezt a kérdést?” – folytatta monológjának felidézését a Bild, mire a riporter – aki a beszélgetés során dicsérte a Dárdai fiú játékát – úgy válaszolt, hogy előzőleg a stúdióban elemezték Márton játékát, és őt érdekelné, mit fűz hozzá az edzője. A tréner végül azzal summázta véleményét, hogy az öltözőben nem téma a családi kötelék.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×