eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Dzsiddában 320 fölötti tempóban száguldhatnak az autók

A leghosszabb és a leggyorsabb városi pályán kerül sor idén a Forma-1 történetének első Szaúdi Nagydíjára Dzsiddában.

A rendezők és az F1 irányítói mutatták be a német Hermann Tilke által tervezett pályát, mely 6,175 kilométer hosszú lesz, és 27 kanyar található rajta.

Az első szaúdi GP-re a tervek szerint december 5-én kerül sor, a versenyautók várhatóan 322 km/h-s csúcssebességet érhetnek el a dzsiddai aszfaltcsíkon. Egy körön az átlagsebesség az előzetes számítások szerint akár 250 km/h is lehet. A Forma-1 történetének leggyorsabb köre a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) nevéhez fűződik, ő tavaly Monzában, az Olasz Nagydíj időmérő edzésén megfutott, pole pozíciót érő körében több mint 264 kilométer/órás átlagsebességet ért el.

A rekordot jelentő, 23 futamból álló 2021-es Forma–1-es szezon a jövő hét végén, Bahreinben kezdődik. Dzsiddában az idény utolsó előtti futamát rendezik majd.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×