eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

A kormány segítségét kérik az olasz futballklubok

Az Olasz Labdarúgó-szövetség, a FIGC levélben fordult országa kormányához, „kártalanítást vagy legalább a fizetések felfüggesztését” kérve a futballklubok számára.

A kormány vasárnap új rendelkezést adott ki, amelyben bezáratta az edzőtermeket, a mozikat és a színházakat, megtiltotta az amatőrsport-rendezvényeket, és elrendelte, hogy minden profi labdarúgó-mérkőzést zárt kapuk mögött játszanak, szemben a korábbi engedménnyel, amely maximum ezer néző beengedését lehetővé tette..

„Futballsportunk mindig is az egészségvédelem elsődleges fontosságát jelölte meg ezekben a nagyon nehéz hónapokban, a koronavírus-járvány közepette” – ez áll a levélben a Sky Sport Italia szerint.

„Ugyanakkor szükségesnek tartjuk kiemelni, hogy a járványügyi vészhelyzet távolságtartási intézkedéseinek betartása, bár a hatóság érthetően előírja, igen jelentős gazdasági kárt okoz a hivatásos futballkluboknak, amelyek óriási bevételektől esnek el.” – írták.

A becslések szerint a jegyértékesítésből származó bevételkiesés által okozott kár óriási.

A 2018. augusztus-október közötti negyedévre vonatkozó hivatalos adatok alapján 84,4 millió eurót tett ki a Serie A esetében. Ennek alapján 260-360 millió euróra becsülhető a veszteség február vége óta.

A FIGC emlékeztetett arra is, hogy a futballé „egy olyan világ, amely nem elhanyagolható társadalmi értékén túl jelentősen hozzájárul az ország gazdasági bevételeihez.”

Hozzátette: „Ebben a tekintetben figyelembe kell venni, hogy a hivatalos adatok szerint a hivatásos sportegyesületek személyi jövedelemadó-hozzájárulása 2018-ban 710,7 millió euró volt, amelyből 623,1 millió eurót a Serie A, 64,6 milliót a Serie B és 23 millió eurót a Serie C adott.”

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×