eur:
393.57
usd:
367.8
bux:
65909.58
2024. április 23. kedd Béla

Félgőzzel is sima Bayern-siker, jöhet az álomdöntő

Létrejött az álomdöntő: a német bajnok és kupagyőztes Bayern München játszik a francia bajnok és kupagyőztes PSG-vel a vasárnapi BL-döntőben. A bajorok,legfeljebb hatvan százalékot kiadva magukból, simán 3-0-ra megverték az elődöntőben az Olymnpique Lyonnais-t.

Az összeállítások. Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Gnabry, T. Müller, Perisic – Lewandowski. Olympique Lyonnais: Lopes – Dubois, Denayer, Marcelo, Marcal, Cornet – Caqueret, Bruno Guimaraes, Aouar – Toko Ekambi, Depay.

A 4. percben Thiago elszórt labdájából Memphis Depay megindulhatott, elvitte a labdát Manuel Neuer mellett is, de a kapu mellé lőtt.

Goretzka rosszul találta el a labdát, így Anthony Lopes védett. Ez volt a Bayern első helyzete, eddig meglepően nyíltan és jól futballozik az OL.

A 15. percben Toko Ekambi a kapufára lőtte a labdát.

A 18. percben a Bayern vezetést szerzett, Gnabry elindult a leshatárról, a jobbszélről, befelé húzott, majd 17 méterről kilőtte a felső sarkot. Messi-féle gól volt. Bayern–Lyon 1-0.

A következő helyzet is Gnabry előtt adódott, de Anthony Lopes védett.

A 33. percben Bernat beadása után Lewandowski a kapu szájában tőle szokatlanul rontott, ám a labda Gnabry elé pattant, aki két méterről az üres kapuba lőtt. Bayern–Lyon 2-0.

A 37. percben Gnabry csavart, Lewandowski nem érte el a labdát, így isa majdnem gól lett. De csak majdnem.

Vége az első félidőnek, nem játszik extra jól a Bayern, de a klasszisát igazolja, hogy ez is bőven elég.

A második félidő első helyzete a Bayern előtt adódott. Davies kiváló labdájával Perisic ziccerbe került, de nem lőtt jól, Lopes védett.

Depay le, Dembélé be, cserélt a Lyon. Utána meg helyzetbe került, de Toko Ekambi lövését Neuer bravúrral védte.

A Bayern már nem erölteti a támadásokat, őrzi az eredményt. Müller és Lewandowski ma szinte észrevehetetlen – nekik a vasárnap a hét legfontosabb napja.

Neuer kidobásával (!) Coutinho elment, lövélse szögletre pattant.

Aztán lőtt egy gólt, les miat nem adta meg a bíró, talán tévesen.

A 88. percben Robert Lewandowski hat méterről a kapuba fejelte a labdát Joshua Kimmich szabadrúgása után. Ez volt a tizenötödik gólja a BL-idényben.

A Bayern tavasszal minden BL-mérkőzésén legalább három gólt szerzett eddig.

Vége a mérkőzésnek, döntőben a Bayern.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×