eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen Londonban 2019. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Van, amiben Lewandowski sokkal jobb Messinél

Az első BL-negyeddöntős spanyol–német párharcot utóbbiak nyerték, ma este következik az újabb: a Barcelona és a Bayern találkozik Lisszabonban. A győztes a szombati Manchester City–Olympique Lyonnais mérkőzés továbbjutójával találkozik az elődöntőben.

Nem feltétlenül örültek a Barcelona hívei, ha a mérkőzés beharangozóit olvasgatták a nemzetközi sajtóban. Különösen érdekes az AFP elemzőjének, Thomas Allnuttnak a mondata: „Messi Barcelonája nem gyakran kezd nemzetközi kupamérkőzést úgy, hogy az ellenfél az esélyesebb.”

Ezen nyilván lehet vitatkozni, azon nem, hogy a koronavírus-járvány miatti felfüggesztést követő újrakezdés után a Bayern jobb formában futballozott, mint a spanyol bajnoki címet elveszítő katalán gárda.

Mindkét gárdának van javítani valója a nemzetközi kupákban, az utóbbi években egyik sem szerepelt úgy, ahogyan a presztízse alapján elvárható lett volna. A Barcelona, például, 2015-ös győzelme óta csak egyszer jutott az elődöntőbe (tavaly), de akkor is kiesett a Liverpool ellen. A Bayern útját az elmúlt években spanyol csapatok torlaszolták el a döntő előtt.

A Barcelona több mint félmilliárd eurót költött az elmúlt években a keret megerősítésére,. de a helyzet nem változott: leginkább Messi játékán múlik, hogyan végez a csapat. Ha az argentin szupersztárnak megy a játék, a katalánok képesek bárkit legyőzni. Ha nem – gondban vannak.

Ebben az idényben Messinél lényegesen gólerősebb a Bayern csatárcsillaga, Robert Lewandowski, aki kulcsfigurája lehet az este kilenc órakor kezdődő mérkőzésnek. A mostani BL-idényben tízzel több gólt szerzett eddig, mint Messi.

Érdekes a két kapus személye is, hiszen a Nationalelf első és második számú hálóőre kap majd szerepet, Manuel Neuer és Marc-André ter Stegen. Állítólag korábbi ellentétük a múlté, de azért továbbra sem esznek egymás tenyeréből. Ha a Bayern jutna tovább, az elődöntő edzőinek háromnegyede német lesz…

A várható összeállítások. Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Busquets, Sergi Roberto, De Jong; – Messi, Suárez, Griezmann.

Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Coman, Müller, Gnabry – Lewandowski.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×