eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Németh Attila a Ferencváros játékosa (j) a férfi jégkorong Erste Liga felsőházában, a középszakaszban játszott FTC-Telekom - Debreceni EAC mérkőzésen a Pesterzsébeti Jégcsarnokban 2020. február 19-én. Az FTC 7-2-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Súlyos döntést hozott a Ferencváros

Az FTC-Telekom visszalép a jégkorong Kontinentális Kupa 2020/21-es kiírásától.

A zöld-fehér klub a honlapján közölt bejelentésben emlékeztetett: az Erste Liga-első és kupagyőztes együttes a magyar bajnoki cím jogán szerepelt volna november 13. és 15. között a franciaországi Amiens-ben.

A ferencvárosiak kiemelték: a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a különböző országok és nemzetközi szervezetek, így a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) is szigorú egészségügyi és szervezési előírásokat hoztak a külföldi állampolgárok beutazásáról, valamint a nemzetközi tornák lebonyolításáról. Ez a résztvevő csapatokat az utazás megszervezésével és a tornán való részvétel költségeivel kapcsolatban is súlyosan érinti.

Így a Ferencváros jégkorong-szakosztályának vezetése - a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Jégkorong Szövetség vezetésével együttműködve és egyeztetve - hosszas gondolkodás és minden lehetséges forgatókönyv alapos mérlegelése után úgy döntött, az IIHF járványügyi rendelkezései ismeretében, az indulás jelenlegi feltételei és lehetőségei mellett

az "egyetlen felelős és helyes döntés", ha visszalép a Kontinentális Kupától.

A Ferencváros a C csoportban a házigazda Amiens Gothiques mellett a kazah Jertisz Pavlovarral, valamint egy kvalifikációból érkező riválissal küzdött volna meg, a négyesből az első helyezett jut a januári négyes döntőbe.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×