eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Luzern, 2018. július 9.Baji Balázs (b) és az amerikai Jarret Eaton a férfi 110 m gátfutás döntőjében a luzerni nemzetközi atlétikai versenyen 2018. július 9-én. Baji aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Urs Flüeler)
Nyitókép: Urs Flüeler

Baji Balázsnak új lehetőséget adott a koronavírus

Már nagyon várja az augusztus 19-i Gyulai Memorial atlétikai versenyt a világbajnoki bronzérmes gátfutó, aki egy hosszú sérülés és a koronavírus-járvány után versenyezhet újra szabadtéren.

Az első idei komoly hazai atlétikai viadalon, az augusztus 19-re tervezett Gyulai Memorialon futhat először szabadtéren Baji Balázs, aki legutóbb még 2018-ban állhatott rajthoz. Aztán kimaradt a teljes 2019-es éve a térdműtétei miatt, amikor pedig visszatérhetett volna, akkor jött a koronavírus-járvány. A fedett pályás szezon utolsó egy-két versenyén már elindulhatott, de utána jött a kötelező leállás.

"Az egyik szemem sírt, mert már nagyon vágytam vissza a versenyekre, és motivált az, hogy a tokiói olimpiára kijussak még ilyen nehéz helyzetből is, ugyanakkor a plusz idő, amit ezzel a vírusos szünettel kaptam, új lehetőséget adott arra, hogy alaposabban felkészüljek. Így 2021-ben nagyobb valószínűséggel tudok kvalifikálni az olimpiára. Ebből a szempontból nekem előnyömre válhat ez a szituáció, de nagyon sajnáltam az összes elmaradt versenyt" – mondta a gátfutó az InfoRádióban.

Még nincs a 2017-es állapotában, amikor a londoni világbajnokságon bronzérmes lett 11 méteres gátfutásban, de mint mondta, egy súlyos térdsérülés mindig hagy maga után nyomokat, de a lehető legjobbat hozta ki eddig az állapotából.

"Bízom benne, hogy ha nem is idén, de jövőre a régi, jó formámat tudom mutatni, vagy legalább meg tudom közelíteni. Az idei évben én is kíváncsi vagyok, hogy hol fog megállni az óra. Remélem, hogy elégedett leszek, de ha azt vesszük, hogy egy olyan sérülésből jövök vissza, amely sokak szerint a karrierem végét kellett volna jelentse, így minden egyes futás öröm és boldogság" – mondta Baji Balázs.

Azt nem tudja, hogy vissza tud-e kapaszkodni arra a csúcsra, ahol három évvel ezelőtt járt, de hozzátette, amire valaha képes volt, arra máskor is képes lehet, de újból fel kell építenie a gondolkodásmódját, önmagát és az elvárásokat. "Irreális célokat nem szeretnék magam elé állítani, mert az csak a csalódásokat hozza maga után" – mondta az utóbbi évek legeredményesebb magyar férfi atlétája.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×