eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Hyundai Motorsport/Twitter

Zűrös futamon vágtázott nagyot Michelisz Norbert

Nyolcadik lett Michelisz Norbert a túraautó-világkupa második malajziai versenyén. Riválisa, az argentin Esteban Guerrieri nyerni tudott az esőben, így a szezonzáró futam dönt arról, hogy kié lesz a végső győzelem.

A 11 körös viadal rajtja után a 10. kockából induló Michelisz több pozíciót is veszített az esős pályán, miközben Guerrieri a 10. helyről startolva sokat javított, a kör végéhez érve már második volt.

A futamot egy kör után a heves esőzés, valamint balesetek miatt félbeszakították, és sokáig azt sem lehetett tudni, hogy ha lesz új rajt, akkor a versenyzők milyen sorrendben startolnak majd. Hosszas várakozás, csaknem egyórás szünet után a biztonsági autó mögött indult újra a mezőny, Guerrieri a második, Michelisz a 13. pozícióból folytathatta a küzdelmet.

A safety car a negyedik kör elején engedte útjára a versenyautókat, Guerrieri pedig hamar átvette a vezetést honfitársától, Néstor Girolamitól (Honda). Michelisz igyekezett a lehető legtöbbet javítani, az ötödik körben már nyolcadik volt, miután jó tempóban üldözte az előtte száguldókat, akiket rendre viszonylag könnyedén meg is tudott előzni.

Két körrel a leintés előtt Tassi Attila (Honda) műszaki hiba miatt feladta a futamot, de olyan helyen állt meg az autója, amelyet a versenybíróság veszélyesnek ítélt meg, így a biztonsági autó ismét a pályára hajtott.

A kaotikus futamot a safety car mögött fejezték be a pilóták, Guerrieri győzött a spanyol Mikel Azcona (Cupra) és a svéd Johan Kristoffersson (Volkswagen) előtt, Michelisz pedig nyolcadikként hozta célba a Hyundait, így 10 pontos előnnyel várja az idény utolsó futamát, melyen a pole pozícióból rajtol majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×