eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sandro Wieser, a liechtensteini Vaduz játékosa (b) és a fehérvári Loic Nego az Európa-liga selejtező második fordulójában játszott Fehérvár FC - Vaduz mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2019. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nehéz este előtt a magyarok

Három magyar csapat is pályára lép ma kora este a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében. Egyiknek sem lesz könnyű dolga.

A MOL Fehérvár megnyerte az első mérkőzést 1-0-ra a liechtensteini Vaduz ellen Felcsúton, így előnnyel várja a kinti találkozót. Marko Nikolics edző elsősorban azt tartotta fontosnak, hogy csapata nem kapott gólt, s valóban a reális számítás szerint egy idegenbeli Vidi-gól aranyat érhet. Mindazonáltal a székesfehérvári csapatnak az elmúlt időszakban szinte védjegyévé vált a jó védekezés a nemzetközi kupaporondon, erre most is számíthatunk.

A svájci bajnokság második osztályában szereplő liechtensteini kupagyőztes nyolc új játékost igazolt a nyáron, az újak többsége már a Pancho Arénában is játszott. Egyenkénti piaci értékük 100-500 ezer euró között van, a legjobb benyomást talán a török származású, de svájci születésű Tunahan Çiçek keltette. Nikolics megismételte a szerda esti, vaduzi sajtótájékoztatón, hogy a párharc esélye 51-49 százalék a javukra – ennél azért talán jobb a helyzet, de nem árt az óvatosság.

A liechtensteiniek egyesület leghíresebb alakja egyébként maga az edző, Mario Frick. A svájci születésű egykori csatár, aki svájci és olasz klubokban is játszott pályafutása során, 125 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, ő a valaha volt legtöbbszörös válogatott mezőnyjátékosuk, 16 góljával pedig nagy fölénnyel vezeti az örök-góllövőlistát.

A Bp. Honvéd az Universitatea Craiova vendégeként játszik, az első mérkőzés Győrben 0-0-ra végződött. Giuseppe Sannino edző nemes egyszerűséggel azt közölte, hogy

„azért jöttünk, hogy továbbjussunk”,

de nagyon nehéz mérkőzés vár az ebben a szezonban, a tétmérkőzésein még veretlen kispesti gárdára. Erős az ellenfél is – még nem veszített pontot a három fordulón túl lévő román bajnokságban –, de meg kell majd birkózni a körülményekkel is, 30 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani a meccs alatt.

A Honvéd honlapja idézte a francia csatár, David N’Gog nyilatkozatát: „Tisztában vagyunk azzal, hogy nem vár ránk könnyű meccs, tudjuk, hogy a Craiova eddig hibátlan a bajnokságban, viszont azon leszünk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, keményen készültünk a visszavágóra, szeretnénk továbbjutni.”

A Debreceni VSC van a legnehezebb, hogy ne állítsuk, reménytelen helyzetben az olasz bajnokság hetedik helyezettje, a Torino ellen. A háromgólos hátrányból kezdő Loki számára a reális cél a tisztes helytállás. Walter Mazzarri, a Toro edzője azt mondta a játékosainak, hogy felejtsék el, el, hogy 3-0-ra megnyerték az első meccset, nyerjék meg a másodikat is. Az olaszok nem pihentetik a legjobbjaikat, Belotti, Sirigu, Zaza is játszani fog. Iago Falque sérült, ő nem jött el Magyarországra.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, visszavágók:

Universitatea Craiova–Budapest Honvéd 18.15 (első mérkőzés: 0-0)

Debreceni VSC–Torino FC 18.30 (0-3)

Vaduz–Fehérvár FC 19.00 (0-1)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×