eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: facebook.com/CopaAmerica/

Mi köze a mexikói Mundialhoz a mostani Copának?

Mélyponton a Copa América: még soha nem fordult elő, hogy a negyeddöntőben nyolc csapatból hét gólképtelen maradt. Kialakult az elődöntő párosítása: Brazília–Argentína, Chile–Peru.

Utolsóként a peruiak csatlakoztak a kvartetthez, mégpedig úgy, hogy egyetlen értékelhető támadást sem tudtak vezetni a kilenc perc alatt. Az uruguayiak – elsősorban Luis Suárez, Edinson Cavani és Diego Godin révén – óriási helyzeteket rontottak el, két esetben pedig a VAR lest „látott” a góljuk előtt. Így maradt a gól nélküli döntetlen, következhettek a tizenegyesek.

Luis Suárez, a Barcelona sztárja kezdte a sort, lövését Pedro Gallese, a peruiak kapusa kivédte. Azt követően mind a kilenc játékos a hálóba lőtt, így a peruiak 5-4-re megnyerték a szétlövést, s bejutottak az elődöntőbe.

Magyar idő szerint július 3-án hajnalban rendezik majd Belo Horizontéban a Brazília–Argentína, majd huszonnégy órával később Porto Alegrében a Chile–Peru elődöntőt.

A mostani Copa-negyeddöntő az 1986-os mexikói Mundialt idézte: három párharc tizenegyes-párbajban dőlt el, a negyediket az argentinok két gólt szerezve megnyerték. 1986-ban az Albiceleste megnyerte aztán a tornát…

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×