eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Vuko Borozan (k), a macedón Vardar Szkopje játékosa, valamint a veszprémi Rene Toft Hansen (b) és Nagy László (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Vardar Szkopje mérkőzésen a Veszprém Arénában 2018. szeptember 29-én. A macedón csapat 27-25-re győzött.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Otthon botlott a Veszprém

A Veszprém 27-25-re kikapott a Vardar Szkopjétól a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A hazaiak kapuját ezúttal is a spanyol színekben Európa-bajnok Sterbik Árpád védte, aki a nyáron éppen a Vardartól érkezett. A macedón csapatban pályára lépett a szlovén irányító Stas Skube, aki legutóbb a MOL-Pick Szegedben szerepelt. A Vardar vezetőedzője, a spanyol Roberto García Parrondo egykor ugyancsak Szegeden játszott, a szerb Dejan Peric kapusedző pedig Veszprémben védett.

A magyar csapat keretéből a francia William Accambray, a szlovén Gasper Marguc és a magyar válogatott Jamali Iman hiányzott, a vendégeknél pedig többek között az orosz Szergej Gorbok nem játszott, akit ugyancsak Szegedről igazoltak.

Jól kezdett a Telekom Veszprém (4-3), ám ezt követően kilenc percig nem talált az egyre jobban védekező ellenfél kapujába, így a Vardar fordítani tudott (4-7). Ljubomir Vranjes vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, ám a vendégek a 23. percben már öt góllal vezettek (7-12). A hajrában Sterbik védéseire alapozva a házigazda egy 4-0-s sorozattal felzárkózott, de a remekül felkészült, taktikusan kézilabdázó Vardar két találatot megőrzött az előnyéből a szünetig (11-13).

A második félidő elején Nagy László vezérletével egyenlített a hazai csapat (14-14), majd hosszú idő után a vezetést is visszavette. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok. Több hiányzójuk miatt a vendégek fáradni látszottak, hét és fél percig nem lőttek gólt, viszont szinte végig kiválóan védekeztek. A házigazdák sérülés miatt elveszítették Dragan Gajicot, ennek ellenére volt esélyük nyerni, ám a hajrában Dejan Milosavljev bravúrosan védett, csapattársai pedig egy 7-2-es sorozattal bebiztosították a győzelmet, így - három kihagyott büntetőjük ellenére - továbbra is százszázalékosak az idényben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Vardar orosz légiósa, Timur Gyibirov volt hat találattal.

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged a B csoportban vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában lép pályára, a Veszprém pedig jövő szombaton a fehérorosz Meskov Breszt vendégeként folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Az alsó ágon, a C csoportban a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Javier Sabaté és a kapus Borbély Ádám csapata, a lengyel Wisla Plock a harmadik mérkőzését is megnyerte: szerdán a finn Riihimäen Cocks együttesét győzte le 34-18-ra.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×