eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Moszkva, 2018. július 15.A francia játékosok ünnepelnek a világbajnoki trófeával az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntő mérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 15-én. Franciaország 4-2-re győzött. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: Jurij Kocsetkov (MTI/EPA)

Mentális erejüknek köszönhetik a franciák a győzelmet

Franciaország 4-2-re nyerte Horvátország ellen az oroszországi labdarúgó világbajnokság a moszkvai döntőjét. A vezetőedző sajtótájékoztatóján a válogatott tagjai váratlanul berontottak. Kik lettek a világverseny legjobb játékosai?

Az első félidőben egy öngól után a horvátok még tudtak egyenlíteni, de 11-esből ismét a franciák szereztek vezetést, majd a szünet után újabb két góllal növelték előnyüket, 4-1 után pedig egy kapushiba kellett a horvátok szépítéséhez. Franciaország így története második vb-címét szerezte: húsz éve, otthon a brazilok ellen nyerték meg a döntőt.

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya a brazil Mario Zagallo és a német Franz Beckenbauer után a harmadik, aki játékosként és szakvezetőként is világbajnok lett. A szövetségi kapitány sajtótájékoztatója rendhagyóan kezdődött, ugyanis világbajnok együttes tagjai váratlanul berontottak a terembe, pezsgővel és üdítővel locsolták a szakvezetőt, akit közben hangosan éltettek.

Ezt követően Didier Deschamps úgy látta, hogy csapata elsősorban mentális erejének köszönheti a végső diadalt. Ahogy fogalmazott, együttese a vasárnapi fináléban sem csinált mindent jól, de fejben rendben volt a döntő pillanatokban, s ez döntötte el az összecsapást.

Antoine Griezmann, a finálé legjobbjának választott játékos büszke volt csapata minden tagjára, és úgy fogalmazott: „még nem fogtam fel, történelmet írtunk!” „Ezért szeretjük Franciaországot. Mind különbözőek vagyunk, de mind franciák egy egységes csapatban. És ezt gyönyörű látni” – válaszolta arra a kérdésre, hogy miként lehetett egységessé gyúrni egy olyan csapatot, amelyben nagyon sokan különböző, többnyire afrikai országokban születtek, s így más-más kultúrát hoztak otthonról.

A világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát a horvát Luka Modric kapta. A góllövők versenyében hat találattal az angol Harry Kane végzett az élen. A torna legjobb kapusa a belga Thibaut Courtois lett, míg a legjobb fiatal játékosnak a francia Kylian Mbappét választották.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×