eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ilyen siker még egy olimpián sem történt

Ilyen siker még egy olimpián sem történt

Először fordul elő az olimpiák történetében, hogy egy nem a hagyományos hokinemzetek közé sorolt ország férfi válogatottja döntőbe jutott, miután a németek a phjongcshangi játékok pénteki elődöntőjében 4-3-ra verték Kanadát.

A németek ezt megelőzően kétszer voltak bronzérmesek: 1932-ben, illetve NSZK néven 1976-ban. 1998 óta először fordul elő, hogy Kanada, a sportág szülőhazája aranyérem nélkül marad az ötkarikás játékokon: a női csapat elveszítette a döntőt, a férfiak pedig a bronzéremért küzdhetnek.

Most először nyert "kis" csapat

A mostani a 24. olimpia, amelyen szerepel a férfi jégkorong a programban. Jelenleg hat "nagy" nemzetet tartanak nyilván: Kanadát, Oroszországot (régebben Szovjetuniót, illetve FÁK-at), Finnországot, Svédországot, Csehországot (illetve Csehszlovákiát) és az Egyesült Államokat. A két világháború között Nagy-Britannia is az elithez tartozott a sok honosított kanadai játékosa miatt.

Olimpiákon eddig csak a hat hagyományos hokinemzet és 1936-ban a brit válogatott tudott aranyérmet szerezni, sőt, döntőbe is kizárólag ezek az együttesek jutottak. A többi válogatott közül csak Svájc és Németország tudott dobogóra állni, annak is csak a legalsó fokára: a svájciak 1928-ban és 1948-ban, a németek pedig 1932-ben és NSZK néven 1976-ban.

Phjongcshangban a németek az orosz csapattal döntőznek vasárnap, míg az utóbbi két olimpián aranyérmes kanadaiak a csehekkel mérkőznek szombaton a harmadik helyért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×