eur:
400.06
usd:
368.2
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Forgalomkorlátozás lesz a vasárnapi maraton miatt

Vasárnap tartják a budapesti Nemzetközi Maratoni futóversenyt. A rendezvény miatt többfelé forgalomkorlátozásra kell számítani. A futásra tizenötezer embert várnak, külföldről eddig kétezren jelentkeztek. A rajt délelőtt tízkor lesz a Hősök terén.

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a nemzetközi maratoni futóversenyt. A Budapest Sportiroda vezetője, Kocsis Árpád az InfoRádiónak elmondta, háromezernél is többen neveztek a maratoni távra.

Összesen azonban tizenötezer embert várnak a tíz különböző távra. Eddig ötven országból neveztek be a megmérettetésre, több mint kétezren. A franciák vannak a legtöbben, ők négyszázan lesznek itt - fejtette ki a szervező.

A verseny egyben a magyar maraton egyéni- és csapatbajnokság, sztárjai a legjobb magyar hosszútávfutókból fognak kikerülni - jegyezte meg Kocsis Árpád.

Mint mondta, új rekordra nem számítanak, de egy csúcs már megdőlt: a legidősebb induló, Eötvös Feri bácsi 81 éves. Õ Kocsis Árpás szerint valószínűleg meg fogja dönteni korosztálya rekordját.

A rendezvény jelentős forgalomkorlátozással jár, de már három hete hirdetik, merre lehet elkerülni a futókat. Van, ahol teljes lesz a korlátozás, de néhol csak részleges sávlezárásra kell számítani. Most a korábbi gyakorlattól eltérően nem mennek át Budára a résztvevők. De Kocsis Árpád szavai szerint nem tartanak fel senkit hosszú időre, az autókban kisebb várakozással meg lehet majd úszni a maratont.

Forgalomkorlátozásra kell számítani többek között az Andrássy úton, a Margit hídon, az Árpád hídon, a Petőfi hídon és a Váci úton. A futás délelőtt tíz órakor rajtol a Hősök teréről.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 20. 21:25
×
×
×
×