eur:
389.51
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szekeres: Egy gólt biztosan szerzünk a dánok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Dánia ellen kezdi meg a 2010-es világbajnokság selejtező-sorozatát, a mérkőzés a Puskás Ferenc stadionban lesz. Szekeres Tamás, az MLSZ technikai igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a magyar együttesnek elsősorban védekezésben kell javulnia. Hozzátette: biztos benne, hogy a magyar csapat gólt szerez a dánok ellen.

Nem áll be védekezni a magyar labdarúgó-válogatott a dánok ellen szombat este a Puskás Ferenc stadionban, a 2010-es világbajnoki kvalifikációs sorozat első meccsén - ígérte Szekeres Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) technikai igazgatója, aki szerint Erwin Koeman csapatának nehéz dolga lesz, mert az ellenfél egységes együttes, amely támadásban különösen jó.

Szekeres Tamás úgy vélekedett, a magyar alakulatnak védekezésén kell javítani, mert csak így lehet sikeres. A technikai igazgató biztos benne, hogy a magyar játékosok legalább egy gólt szereznek, kérdés, hogy mennyire tudják semlegesíteni a veszélyes dán csatárokat.

Ez már nem a Laudrupék fémjelezte dán válogatott, de jelenleg is az európai középmezőny tagja, és a világranglista szerint erősebb a magyar csapatnál - mondta az ellenfélről Szekeres Tamás. Hozzátette: mivel hazai pályán szerepel a válogatott, így hasonló erők küzdelme várható a találkozón.

A technikai igazgató szerint elképzelhető, hogy Erwin Koeman szövetségi kapitány csak egy csatárt küld pályára, ám ez nem azt jelenti, hogy csak egy ember támad, hiszen a középpályássorban legalább négy olyan labdarúgó van, aki bármikor képes gólt szerezni.

Közben Morten Olsen, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nehéz mérkőzésre, de győzelemre számít magyarok ellen. A szakvezető elmondta: csak a meccs előtt dől el, hogy sérüléssel bajlódó három futballistája, az Arsenalt erősítő Nicklas Bendtner, a Feyenoordban futballozó Jon Dahl Tomasson és a Stoke kapusa, Thomas Sörensen pályára léphet-e a Puskás Ferenc stadionban.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×