eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Buzgó: "Ezt borzalom volt átélni"

A Nemzeti Sport főszerkesztője szerint a nehézségek ellenére nem elegáns a különféle körülményeket okolni a gyenge olimpiai szereplésért.

Nehezebben alkalmazkodik a szervezet az időeltolódáshoz, ha kelet felé utazunk, ezért a szakértők szerint annyi nappal előbb érdemes kiérkezni a verseny helyszínére, ahány órával "későbbre" kerülünk - mondta az InfoRádió Aréna című másorában a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Buzgó József szerint az átállás ma már nem okoz gondot, hiszen az utazás, az alkalmazkodás úgy hozzátartozik a sporthoz, a nyalókához a hurkapálcika. Érdekes módon a győztesnek soha nincsenek problémái az akklimatizációval - jegyezte meg a sportlap főszerkesztője.

Egy tapasztaltabb versenyző talán pszichésen könnyebben tudja feldolgozni az átállással járó nehézségeket és a legyőzni a külső körülményeket - magyarázta Buzgó József, hozzáfűzve: ő nem hisz abban, hogy ezek sorsdöntő kérdések.

Az elmúlt hetekben két súlyos csapás érte a magyar olimpiai küldöttséget: elhunyt Kolonics György kenus és Gerevich György kardvívóedző.

"Ezt borzalom volt átélni, emberként, újságíróként, barátként" - mondta a főszerkesztő.

Az olimpia előtt arra gondoltam, hogy a történtek vagy agyonnyomják a versenyzőket, vagy dacot váltanak ki belőlük - emlékezett vissza Buzgó József.

A Nemzeti Sport főszerkesztője úgy véli, hogy az olimpikonoknak sikerült feldolgozniuk a tragédiákat, ám azt várta volna, hogy a bevonulásnál legalább egy-egy fekete szalagot tűzzenek a ruhájukra az elhunytak emlékére.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×