eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tiszeker: Naivitás lehet azt gondolni, hogy itthon nincs dopping

Elgondolkodtatónak tartja a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója, hogy eddig nem volt az olimpiai csapatban olyan versenyző, akinek az ellenőrzések során pozitív lett volna a doppingtesztje. Egyrészről örül neki, másrészről úgy gondolja, mindez gyanakvásra is okot adhat. A végső eredményekre persze még várni kell.

Ami a doppingolással kapcsolatban nyilvánosságra kerül, az a valóság - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója.

Tiszeker Ágnes szerint olyan nem történhet, hogy nem derült ki valakiről, hogy doppingolt, vagy esetleg nem teszik közzé a pozitív eredményt. A rendszer szabályozott, és igen átlátható, mondta, így ami pozitív eredmény van, azt már mindenki megtudta, meg fogja tudni.

Annak, hogy az olimpiai csapatban nincs pozitív doppingteszt-eredmény, annak nagyon örülünk, de várjuk a befejező vizsgálatokat is - tette hozzá mindehhez Tiszeker Ágnes. Persze a dolog elgondolkodtató - jegyezte meg -, hisz mostanában számos doppingeset került nyilvánosságra szerte a világon, nyomában hatalmas bukásokkal.

Így fölmerül a kérdés, hogy nem kellene-e még szigorúbban ellenőrizni, hisz mondhatnánk, nem lehetünk annyira naivak, hogy azt higgyük, itthon nincs doppingolás - vélekedett a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×