eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elhunyt Kolonics György

Elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus. A sportolónak megállt a szíve, a kiérkező mentők nem tudtak már segíteni rajta. Az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az InfoRádióval közölte: a sportolónak megállt a szíve, a kiérkező mentők nem tudtak már segíteni rajta.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta: a 36 éves sportoló edzés közben rosszul lett egy résztáv végén, rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült, és már a kiérkező mentők sem tudtak már segíteni rajta.

Mint a mélyen megrendült Baráth Etelétől megtudtuk, tegnap beszélgetett a sportolóval, aki erősnek és egészségesnek látszott.

A szövetség információja szerint az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához.

"Kolonics György személyében a magyar sport igazi legendája, pályafutása csúcsán lévő klasszisa távozott az élők sorából. A kajak-kenu család és valamennyi sportszerető ember számára elhunyta nem pusztán egyedülálló sportolói nagysága, hanem példaadó emberi tulajdonságai miatt is pótolhatatlan veszteség. Mindannyian osztozunk családja, jelenlegi és korábbi edzője, valamint versenyzőtársai fájdalmában" - olvasható az MKKSZ oldalán.

Kolonics György 1996-ban és 2000-ben nyert aranyérmet az olimpián. Pályafutása során 15-ször volt világbajnok és 3-szor Európa-bajnok.

Az idei, pekingi olimpiai játékokon Kozmann Györggyel párosban indult volna 500 és 1000 méteren.

{{keretes_cim}}

A hírt Angyal Zoltán szövetségi kapitány is megerősítette, az MTI érdeklődésére hosszú szünet után annyit tudott mondani: "Koló meghalt" ... Majd még hozzáette, ő maga Ludasi Róberttől, Kolonics edzőjétől értesült a tragédiáról. Kozmann György, Kolonics párostársa a távirati iroda megkeresésére azt mondta, nem tud a történtekről beszélni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×