eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Hajós nemzet a spanyol, így jobban feküdt nekik a vizes pálya

Spanyolország lesz a németek ellenfele a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében, miután 3-0-ra legyőzték az orosz válogatottat a csütörtöki elődöntőben. Dénes Tamás, az InfoRádió labdarúgó Európa-bajnokságról tudósító munkatársa szerint a spanyolok sikere megérdemelt, míg az orosz együttes önmagához képest okozott csalódást.

Az orosz válogatott a spanyolok ellen csalódást okozott a hollandok elleni negyeddöntőben látott önmagához képest, ugyanakkor az egész Európa-bajnoki szereplése pozitív - mondta Dénes Tamás. Az InfoRádió labdarúgó Európa-bajnokságról tudósító munkatársa hangsúlyozta: Guus Hiddink együttese az Eb meglepetéscsapata a törökök mellett.

Az orosz együttesből Akinfejev és Pavljucsenko emelhető ki, de egy kapura lövéssel nehéz Eb-döntőbe jutni - fejtette ki a futballszakíró. Hozzátette: az orosz középső védők gyengén játszottak ismét, ahogy a két együttes csoportmeccsén is.

Dénes Tamás szerint a spanyolok megérdemelten jutottak a döntőbe. A hispánok jobban alkalmazkodtak az időjárási körülményekhez, a szakadó esőhöz, nem hiába hajós nemzet a spanyol, jobban feküdt nekik a vizes pálya - tette hozzá.

A kényszerből, Villa sérülése miatt pályára küldött Fabregas a mezőny legjobbja volt, de Sergio Ramos, Xavi és David Silva is remek teljesítményt nyújtott - mondta az InfoRádió labdarúgó Európa-bajnokságról tudósító munkatársa.

Hanganyag: Zsámboki Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×