eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Rüstü követett el több hibát, így a törökök mehetnek haza

Németország bejutott az osztrák-svájci közös rendezésű futball Európa-bajnokság döntőjébe, miután egy izgalmas mérkőzésen 3-2-re győzött Törökország ellen. Dénes Tamás, az InfoRádió Európa-bajnokságról tudósító munkatársa szerint önmagukhoz képest a törökök futballoztak jobban, de kapusuk sorsdöntő helyzetekben hibázott.

Megérdemelt volt a német válogatott győzelme, ugyanakkor önmagukhoz képest a törökök futballoztak jobban a szerdai elődöntőben az osztrák-svájci közös rendezésű futball Európa-bajnokságon - mondta Dénes Tamás.

Az InfoRádió Európa-bajnokságról tudósító munkatársa kiemelte: mindkét kapus gyengén védett, de Rüstü Recber követett el több hibát, így a törökök mehetnek haza.

A futballszakíró szerint a győztes gólt szerző Philipp Lahm volt a találkozó legjobbja, míg a török együttesből Hamit Altintop és Mehmet Aurelio teljesítménye emelhető ki.

Várhatóan érdekes és szoros meccs lesz a csütörtöki orosz-spanyol elődöntő is. Dénes Tamás hangsúlyozta: a hispánok taktikusabbak, míg a szbornaja jobb formában játszik.

A meccset befolyásolhatja, hogy milyen lesz az időjárás, és megismétlődik-e a szerdai hatalmas vihar Bécsben.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×