eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elbert: négy sportágban a magyar csapat csodákra képes az olimpián

Négy sportágban is igen erős csapattal és sok esélyessel utazhatnak a magyarok az augusztusi pekingi olimpiára - mondta az InfoRádiónak Elbert Gábor, az Önkormányzati Minisztérium sportért felelős szakállamtitkára.

Egy sportvezetőnek nem lehet elvárása a sportolóval szemben, inkább a sportolónak vannak és lehetnek elvárásai velünk szemben, hogy megteremtsük a feltételeket arra, hogy nekik "csak" edzeni, versenyezni, és a doppingszabályokat betartani kelljen - válaszolta Elbert Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában arra a kérdésre, hogy van-e állami elvárás: a magyar sportolóknak milyen eredményesnek kell lenniük az augusztusi pekingi olimpián.

Az Önkormányzati Minisztérium sport szakállamtitkára hozzátette: a magyar embereknek viszont nyilvánvalóan nagy elvárásaik lesznek. Egy sportoló élete nagy versenyén a maximumot kell, hogy kihozza magából. Ha valaki egyéni csúcsot fut, úszik, ugrik, akkor megtett mindent, amit megtehetett - az, hogy ez Pekingben mire lesz elég, nehéz megmondani - mondta az államtitkár.

Elbert Gábor több tényezőt említett, ami befolyásolhatja az eredményességet. Az egyik ilyen a kínai sportolók teljesítménye. Számos sportágban félünk attól, hogy a kiínaiak robbantani fognak, és olyan eredményeket produkálhatnak, amire ma még senki sem számít - mondta a sportvezető, aki szerint az európaitól eltérő időjárási körülmények is befolyásolhatják a teljesítményt.

Úgy látja: négy olyan sportág van, amelyben az olimpiára kiutazó magyar csapat olyan erős, hogy bármi megtörténhet: az erős és fiatal birkózó és a judós csapat, a kajakosok, akikhez hasonló erősségű lesz a német és a kínai válogatott, valamint a vívók, mert a 10 kiosztandó aranyérem közül 5-ben a világranglista élén magyar áll.

Ez az a négy sportág, ahol a teljes csapat olyan erős, hogy csodákra képes - mondta Elbert Gábor, aki szerint rajtuk kívül van még jó pár sportág, ahol 1-1 aranyérmet osztanak.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×