eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A királyné is ráérzett, hogy megtörik a spanyol átok

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata megérdemelten jutott tovább az olaszok elleni negyeddöntőből, de elismerte, egyik alakulat sem játszott jól. Luis Aragones hozzátette: az oroszok ellen nehéz dolguk lesz, hiába győzték már le a szbornaját 4-1-re a csoportmeccsek során.

A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Aragones gratulált játékosainak viselkedésük és küzdőszellemük miatt azt követően, hogy a hispán csapat bejutott az elődöntőbe az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.

"Nehéz dolgunk volt, mert az olaszok lezárták a területeket, így nem tudtuk a saját játékunkat nyújtani. Örülök a győzelemnek, de ezzel még csak megnyertünk egy kis csatát. Rászolgáltunk a sikerre, de sem mi, sem pedig az olaszok nem játszottak jól" - mondta a spanyol szakvezető, miután a Vörös fúria 88 év után nyert az olaszok ellen tétmeccsen.

"Végrehajtattuk a feladatot, és bár Spanyolországban mindig arról beszélnek, hogy a válogatott nem tud túljutni a negyeddöntőn, előttünk most itt az esély, hogy a fináléba is bejussunk. A csapat meg van győződve arról, hogy képes megnyerni ezt a tornát" - tette hozzá Aragones utalva arra, hogy az ibériai válogatott 44 éve nem került be egy torna elődöntőjébe.

A szövetségi kapitány nehéz találkozóra számít az oroszok elleni csütörtöki elődöntőben, annak ellenére, hogy a csoportkörben Villáék 4-1-re nyertek a szbornaja ellen. "Teljesen más mérkőzés lesz. Az oroszok kiváló fizikai állapotban vannak, és egy nappal többet pihenhetnek, szóval nehéz dolgunk lesz."

A spanyol együttesben a sorsdöntő büntetőt Francesc Fabregas értékesítette, előtte pedig Iker Casillas Daniele De Rossi és Antonio Di Natale tizenegyesét is hárította.

"Ez csodálatos, nehéz szavakat találni, hogy kifejezzem, mit érzek. Ez egy fontos siker volt a fiatal csapatunk számára, régóta vártunk már erre" - mondta Fabregas.

A vasárnapi negyeddöntőt a bécsi Ernst Happel stadionban tekintette meg János Károly spanyol király, aki bement az öltözőbe, hogy gratuláljon a játékosoknak. De Rossi kihagyott büntetője után odafordult feleségéhez, Zsófia királynéhoz, és azt súgta neki: ahogy megjósoltad. Kérdés, hogy a királyné ráérez-e az elődöntő eredményére is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×