eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vége az olasz focinak? - drámai felvétel a szicíliai pokolról

Az olasz labdarúgók szervezete azt javasolja, hogy egy évre függesszék fel a futballmeccseket az országban. A szervezet erre azután tett indítványt, hogy a Catania-Palermo mérkőzésen egy rendőr meghalt, amikor eltalálta egy petárda.

Francesco Guidolin, a Palermo edzője elmondta: már a mérkőzés elején rohadt gyümölccsel, zöldségekkel és kövekkel dobálták őket a Catania szurkolói.

Hozzátette: az eredeti tervek szerint a Palermo szurkolói - biztonsági okokból - csak a kezdés előtt 10 perccel mehettek volna be a stadionba, de végül több mint egy órát kellett várniuk.

Ekkor már szinte biztos volt, hogy háború lesz - vélekedett a tréner.

A 38 éves Filippo Racitit az arcán találta el egy petárda, amikor a feldühödött szurkolók összecsaptak a rendőrökkel. A súlyosan megsebesült rendőrt kórházba vitték, de ott belehalt sérüléseibe.

A mérkőzést 30 percre megszakították, amikor a rendőrök által használt könnygáz beáramlott a pályára.

A meccs után újabb összecsapások voltak a városban a rendőrök és a szurkolók között, legalább száz ember megsebesült. A hírek szerint egy rendőrnek kritikus az állapota.


Minden meccs lefújva

A mérkőzés után Luca Pancalli, az olasz szövetség rendkívüli biztosa bejelentette, hogy valamennyi hétvégére kiírt első- és másodosztályú találkozót meghatározatlan időre elhalasztják. Lemondták a jövő hétre tervezett Olaszország-Románia barátságos mérkőzést is.

Pancalli már a héten - a múlt vasárnapi összetűzések után - figyelmeztetett arra, hogy felfüggesztik a labdarúgó-mérkőzések rendezését, ha újabb erőszakos események történnek.

Egy nap nem elég, drasztikus intézkedések nélkül nem játszhatunk ismét - jelentette ki a szövetség rendkívüli biztosa.

Az olasz labdarúgók szövetsége azt javasolja, hogy egy évre függesszék fel a futballmeccseket az országban.

A szervezet indoklása szerint a sportágat körülvevő kultúra és a szponzorok is megkövetelik, hogy rend legyen a pályákon.

A szövetség szerint ahhoz, hogy ezt az új, biztonságos rendet kialakítsák, időre van szükség.

Romano Prodi miniszterelnök azt mondta, hogy kemény és világos jelzést kell küldeni a randalírozó szurkolóknak.

Pietro Lo Monaco, a Catania vezetője bejelentette, hogy a fokozódó erőszak miatt távozik a labdarúgás világából.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×