eur:
394.56
usd:
371.69
bux:
66378.34
2024. április 16. kedd Csongor

Szobrot kap Puskás Ferenc és Papp László

Zugló önkormányzatának képviselőtestülete keddi ülésén egyhangúlag megszavazta Weinek Leonárd polgármester előterjesztését, hogy a Papp László Sportarénánál a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívónak, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a legendás labdarúgónak állítsanak szobrot.

A magyar sport két legendás alakja, Papp László és Puskás Ferenc is szobrot kap döntött a zuglói önkormányzat. Az indoklás szerint világszerte bevett szokás a sportlétesítmények környezetében kiemelkedő sportolók szobrainak elhelyezése. Mind a Papp László Sportaréna, mind a Puskás Ferenc Stadion Zuglóban található.

Az Aranycsapat legendás balösszekötője Puskás Ferenc november 17-én hunyt el. 1952-ben a helsinki olimpián arany-, két évvel később pedig világbajnoki ezüstérmet nyert. Részese volt 1953-ban az "évszázad mérkőzésének", melyen a magyar válogatott - többek között az ő két találatával - a Wembley Stadionban 6-3-ra legyőzte Angliát. A címeres mezben 85 mérkőzésen 84 gólt szerzett.

A Budapesti Honvéddal ötszörös bajnok és négyszeres gólkirály, míg a Real Madriddal háromszoros BEK-győztes, hatszoros bajnok és négyszeres gólkirály volt.

Papp László a BVSC, a Bp. Bástya és a Vasas bokszolójaként közép-, majd nagyváltósúlyban versenyzett, 1946 és 1956 között hét országos bajnokságot nyert. Az 1948-as londoni ötkarikás játékokon középsúlyban, 1952-ben Helsinkiben és 1956-ban Melbourne-ben nagyváltósúlyban diadalmaskodott.

Õ volt az első ökölvívó az újkori olimpiák történetében, aki három aranyérmet szerzett. Profiként 1957-től 29 találkozót vívott, ebből huszonhetet megnyert, kettő döntetlennel zárult, azaz veretlen maradt. A hivatásosok között Európa-bajnoki címet szerzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Az ingatlanvásárlók ötöde szerződött 2024 első negyedévében első otthonára a Duna House értékesítési adatai alapján. Zömében (29%) a fővárosi lokációt választották az ügyfelek, de Pest és Bács-Kiskun vármegye is vonzotta az első lakást szerzőket. Az első lakást vásárlókat a csökkenő kamatpálya és a javuló gazdasági helyzet mellett a 10%-os önerő lehetősége, valamint esetlegesen a CSOK Plusz és a hozzá tartozó részleges tartozás-elengedés, valamint az illetékmentesség is támogathatja az ingatlanszerzés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×