eur:
390.54
usd:
364.97
bux:
68211.51
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Idén eddig képtelen nyerni a Barcelona

A címvédő Barcelona 3-1-re kikapott a remek napot kifogó Espanyol otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának rangadóján.

A hazai együttes kiváló védekezéssel és veszélyes kontrákkal zavarta meg az esélyesebbnek tartott Rijkaard-csapatot, és egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy fél óra játék után vezetést szerzett Luis Garcia góljával.

Az Espanyolnak ezután is akadtak helyzetei, míg a Barcelona egy-egy pontrúgásból veszélyeztetett.

A szünet után sem esett vissza a kisebbik barcelonai gárda játéka, a Barca mégis egyenlített a csereként beállt Saviola szép találatával.

Öt perccel később Tamudo hibátlan bólintással válaszolt az argentin csatár góljára, de ezután egymás után kapták a sárga lapokat a jóval többet szabálytalankodó hazaiak, és kétségessé vált, hogy kihúzzák-e a meccset 11 emberrel.

Az Espanyol több góllal is nyerhetett volna

A hajrában a nagy Barcelona-nyomás ellenére az Espanyol nem egyszer végleg eldönthette volna az összecsapást, a több mint hatperces hosszabbítás elején Rufetének ez sikerült is.

A városi rangadó nagy küzdelmet, kapufákat, hatalmas védéseket és remek futballt hozott. A taktikusan játszó Espanyol sikere teljesen megérdemelt. A Barcelona idén hatból mindössze egy pontot szerzett, így vélhetően a következő napokban lesz mit megmagyaráznia Frank Rijkaard vezetőedzőnek.

Folytatja ostromát a Valencia a dobogósok ellen

A 18. forduló másik szombati meccsén a Valencia második félidei eredményes játékának köszönhetően 3-0-ra legyőzte a szintén valenciai Levantét. A BL-ben is menetelő együttes ezzel folytatta téli felzárkózását.

Ha a Barcelona, Sevilla, Real Madrid trió nem tér magához, akkor a Valenciának talán még az aranyéremről sem kell lemondania.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×