eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Beckenbauer a futball zsenije, Zidane a legjobb játékos

A spanyol és az olasz futball képviselői arattak az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet salzburgi gáláján. Az év csapata a Sevilla, az év klubedzője Frank Rijkaard, az év játékosa Zinedine Zidane, az év irányítója Ronaldinho, az év kapusa pedig Gianluigi Buffon lett. A legerősebb bajnokságnak az olaszt választották. Beckenbauer a futball zsenije.

Az Év csapata - bonyolult pontszámítás alapján - a 2006-os esztendőben az európai csapatok közül egyedüliként két nemzetközi kupát is nyerő Sevilla FC lett. Az edzők között Frank Rijkaard, a Barcelona trénere kapta a legtöbb szavazatot, megelőzve José Mourinhót (Chelsea) és Juande Ramost (Sevilla).

Bár Ronaldinho nem tudta tavalyi teljesítménnyel megvédeni elsőségét sem a France Football Aranylabda-szavazásán, sem a FIFA ankétján, kapott egy újabb díjat: ő lett az esztendő legjobb irányító-játékosa. Az esztendő legjobb (ebben az esetben mondhatjuk így: legnépszerűbb) futballistája az internetes szavazók szerint a nyáron visszavonult Zinedine Zidane lett.

Ugyancsak a vb-döntő szereplőinek jutott a legjobb kapus (az olasz Gianluigi Buffon), a legjobb szövetségi kapitány (az olasz Marcello Lippi) és a legkiválóbb játékvezető (az argentin Horácio Elizondo Cortes) díja.

Díjat kapott az előző esztendő gólkirálya (a válogatott és a nemzetközi kupamérkőzéseken a legtöbb gólt szerző) chilei Humberto Suazo, a Colo-Colo csatára.

A legerősebb bajnokságnak - szakmai érvekkel aligha alátámaszthatóan - az olasz bizonyult, a spanyolt és az angolt megelőzve.

Életműdíjat kapott Franz Beckenbauer: a titulusa telitalálat. A futball zsenije.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×