eur:
389.01
usd:
361.31
bux:
68718.17
2024. május 7. kedd Gizella

Ronaldóért Sevcsenkót kéri a megint kudarcot vallott Real Madrid

Jelképesen is "új év" kezdődött a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályában a hétvégi fordulóval. A bajnoki táblázat első három helyezettje közül egyik gárda sem tudott nyerni. Különösen a Real Madrid a hosszú nyeretlenségi, s góltalansági sorozatát megszakító Deportivo elleni vergődése volt meglepő. A gyenge játék csak részben magyarázható azzal, hogy valóságos belháború zajlik a "királyi klubban". Tíz klasszisáról lemondana Capello.

Már a találkozó hajnalán megszellőztette az AS című madridi napilap, hogy Fabio Capello, a csapat edzője közölte a vezetőkkel, Cassanóról és Ronaldóról már a mostani, januári átigazolási időszakban hajlandó lemondani.

A Fenomén nem kell a Milannak


Állítólag a két játékost a Madrid a Milannak szerette volna el-, vagy még inkább kölcsönadni, de a piros-feketéknek most egyik futballista sem kell. Adriano Galliani, aki a bundabotrányban vállalt szerepe miatti eltiltásának lejárta után újra a régi aktivitással intézi a Milan ügyeit, az AS szerint azért nem érdeklődik a két játékos iránt, mert egyikőjük sem játszhatna a Milan BL-meccsein a tavaszi szezonban.

Ronaldo még most is azt állítja, hogy szívesen maradna a Real Madridban, de azt mondta Pedja Mijatovics sportigazgatónak, hogy ha a klubnak nincs rá szüksége, mindenkinek jobb, ha elmegy.

Üzlet a Chelsea-vel?

A legfrissebb hírek szerint a Madrid pártolná Ronaldo és Sevcsenko (!) cseréjét a Chelsea-vel, függetlenül attól, hogy egyik világklasszis sem játszhatna új állomáshelyén a 2007 tavaszi BL-mérkőzéseken.

Az ABC nevű, ugyancsak spanyol napilap meg még tovább ment a Reallal kapcsolatos változások szellőztetésében. A lap szerint a vezérkar a mostani keretből nem kevesebb, mint 16 (!) játékosról hajlandó lemondani. A névsor első tíz neve felér rosszabb napokon egy világválogatottal: Michel Salgado, Ivan Helguera, Pavón, Roberto Carlos, Reyes, Beckham, Émerson, Guti, Raúl, Ronaldo, Raul Bravo Minambres, Mejia, Cassano, s a most kölcsönben lévő Pablo García és Diogo.
Megalázó vereség La Coruñában

Más kérdés, hogy a játékosok - a Deportivo ellen - inkább az őket elküldeni igyekvőket igazolták. De Fabio Capello is valószínűleg tévedett, amikor személyes ellentétük miatt kihagyta Gago javára Diarrát, amikor Sergio Ramost balhátvédnek állította, s amikor a sérült Van Nistelrooy szerepeltetése mellett döntött. A Madrid simán, 2-0-ra kikapott az október 21. óta mostanáig hazai pályán nyeretlen, több mint egy hónapja gólképtelen Deportivo La Coruñától. Még a második félidő közepén beküldött Ronaldo sem tudott segíteni a csapaton.

Egy nappal korábban, szombat este a találkozó hajrájában rákapcsoló Sevilla is kikapott, mégpedig a Zaragozától. Diogo és Diego Milito gólját követően Luis Fabiano szépített - majd a lefújás után az első és a harmadik gól szerzője összeverekedett, lehet, hogy mindkettőjükre eltiltás vár.

A forduló történéseinek függvényében, s azt tekintve, hogy hat kulcsjátékosa (Ronaldinho, Deco, Eto'o, Messi, Zambrotta, Thuram) nem játszhatott, a Barcelona elfogadható eredményt ért el a Getafe otthonában. Rafael Márquez hibája után Güiza vezetést szerzett a hazaiaknak, de Xavi ki tudott egyenlíteni.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×