eur:
388.62
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Dráma Pécsett

A fordulő előtt még százszázalékos Pécs háromszori hosszabbításban kikapott a vendég Soprontól a női kosárlabda NB I euroligás csapatainak csúcsrangadóján. A hazai együttes pocsékul kezdett, de sikerült felzárkóznia, végül 108-106-ra mégis veszített.

A 4. percben - általános elképedésre - 0-15-öt mutatott az eredményjelző, mivel az itthon egyedüliként veretlen hazaiak addig még büntetőből sem találtak a gyűrűbe.

A nyitónegyedben a Pécso mindössze 2 mezőnykosarat ért el, míg a soproni Matovic egymaga 11 pontot termelt.


A 14. percben már 20 pontra nőtt a zöld-sárgák előnye (18-38), főként a tavaly éppen Pécsről érkezett Branzova kiváló formájának köszönhetően.

A 35-52-re végződött első félidőben a házigazdák 25, a rivális viszont 67 százalékkal dobta a ketteseket, az ellenállhatatlan Matovic pedig már 17 pontnál járt.

A nagyszünet után a baranyaiak vasembere, Johnson remekelt, ám mivel csakhamar begyűjtötte 4. személyi hibáját, ő is a kispadra kényszerült. Távollétében Iványi vette vállaira a csapatot, amely a 26. percben került először 10 pontot belülre.

Mivel a Sopron a harmadik játékrészben csupán 9 pontra volt képes, a negyedik etapnak 55-61-ről vágtak neki a csapatok.

A nagy fordulat a Béresnek a 34. percben esett találatával következett be, amellyel egyenlő lett az állás (64-64), sőt, - bár a 19 pontos Johnson kipontozódott - a frissen igazolt jamaicai Edwards révén kisvártatva már a Rátgéber-alakulat vezetett. Az utolsó percben Matovic újabb kosarával 76-76 lett az eredmény, jöhetett a hosszabbítás.

A hallatlanul izgalmas ráadásban fej fej mellett haladtak az együttesek, Iványi triplájával ismét döntetlen állt a nagyórán, majd Kocsis és Matovic találataival már-már a vendégeknek állt a zászló, amikor a hidegvérű Iványi két büntetővel újfent kiegyenlített (90-90).

A második hosszabbításban 16 pont született, csakhogy ismét egyforma megoszlásban, így a szezon meccse a harmadik túlórával folytatódott.

A fokozhatatlan izgalmakat Székely Norbert edző együttese bírta jobban idegekkel, amely végül 55 perc után 106-108-ra diadalmaskodott. A győztes kosarat az ukrán Gorbunova szerezte a dudaszó pillanatában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×