eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Stratégiaváltás a Chelsea-nél

Roman Abramovics, az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa azt ígérte, hogy a jövőben visszafogja az átigazolásokra szánt pénzeket, és sztárok összevásárlása helyett inkább a klubon belüli utánpótlás-nevelésre fordít nagyobb összegeket.

A bejelentés a vasárnapi, londoni Observerben olvasható, amelyben Abramovics költekezési stratégiájának megváltoztatásáról beszél.

Bár nem említi, de alighanem azért változtat az eddigi gyakorlaton, mert egyre több kifogás, sőt támadás érte amiatt, hogy hatalmas vagyonából eddig világklasszis futballisták megvásárlásával a csapaterősítés legegyszerűbb módját választotta.

A Chelsea a nyáron az ukrán Andrij Sevcsenkót és a német Michael Ballackot szerződtette.
 
"A stratégiánk az, hogy a csapatot saját játékosokkal erősítjük a mi futballakadémiánkról, amely sok pénz befektetésével reményeink szerint eredményt hozhat. A jövőben kevesebbet fogunk játékos-átigazolásra fordítani" - mondta Abramovics.

Az orosz milliárdos, aki 2003-ban vette át az uralmat a Stamford Bridge-en, az Observernek azt is elárulta, hogy roppant nehezen viseli el, ha a Chelsea kikap, bár erre ritkán van példa.

"Hihetetlen boldogságot jelentett a Premiership megnyerése, s nem csupán magam miatt, hanem mert ezzel a győzelemmel a Chelsea-szurkolókat is sikerült megörvendeztetni, akik ötven éve várták ezt az első helyet" - jelentette ki a 2004-2005-ös szezon bajnoki aranyérméről a 40 éves Abramovics, aki cáfolta, hogy néhány idény után távozna a londoni klubtól.

A botrányos nyilatkozatai miatt sokat bírált  vezetőedzőről, a gyakorta botrányt kavaró portugál Jose Mourinhóról annyit mondott, hogy nem ápolnak baráti viszonyt, de szívélyes a kapcsolatuk, és nagyon tiszeli a szakvezetőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×