eur:
389.45
usd:
363.53
bux:
68005.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Biztonsági okokból törtölték a Dakar-rali két szakaszát

A francia külügyminisztérium ajánlására biztonsági okokból töröltek két szakaszt a 2007-es Dakar-rali szervezői.

A változtatás a tizedik és tizenegyedik szakaszt érinti: a mezőny így nem megy a mauritániai Némából a mali Timbuktuba, valamint onnan vissza.

Január 16-án így Néma-Néma részverseny lesz, 376 km-es mért szakasszal, majd 17-én - félnapos pihenő után - egy összekötő etap keretében a mauritániai Ayunba tartanak a résztvevők. Egy nappal később a Maliban található Kayes lesz a cél.

A külügyminisztérium titkosszolgálati jelentésre alapozva adott tájékoztatást a szervezőknek arról, hogy a tervezett útvonal környékén fegyveres csoport tevékenykedik.

Egy mintegy 500 fős algériai iszlamista csoportosulás 400 tagja Algériában tartózkodik, százan azonban Mauritánia, Mali és Niger térségében szerveznek akciókat.

A világ legnehezebb sivatagi viadalának rajtja január 6-án Lisszabonban lesz, a mezőny szerencsésebbik része január 21-én Dakarban ünnepelhet.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×