eur:
388.96
usd:
363.49
bux:
68119.76
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az ötödik X-ben járó világbajnokot csatárnak szerződteti a brazil sztárklub

Ezer gólt lőni egy profi pályafutás során - ez még a világ legjobb csatárai közül is a többségnek csak álom marad. A január végén a 42. évébe lépő Romáriót szinte már csak ez tartja a pályán.

Az 1994-es világbajnokság legjobb játékosa már évek óta szinte csak azért köt újabb szerződéseket, hogy elérje az ezredik gólját. 2006-ban, például, játszott az Egyesült Államokban, a Miamiban, s megfordult Ausztráliában, az Adelaide Unitedben, saját számítása szerint 987-re feltornászva góljai számát.

S még mindig nem rossz! Miután világbajnok társa, Zinho társaságában a Miamihoz szerződött, 23 mérkőzésen 18 gólt szerzett, s ezzel klubját története legnagyobb sikeréhez, a USL első osztályának rájátszásában való szerepléshez segítette.

November végén Adelaide-be vitte a sorsa, ahol négy meccse közül az utolsóra belelendülve, újabb gólt lőtt. Már csak 13 hiányzik - amint az, többek között a Romário őszinte tisztelői közé tartozó holland futballmagazin, a Voetbal International naprakész honlapjáról is kiderül.

A riói Vasco da Gama vezetősége - az a klub, amelyben Baixinho, azaz a Kicsi a pályafutása során a legtöbb klubmérkőzést játszotta, s a legtöbb gólt szerezte - korábban úgy gondolta, Romário többé már nem játszik a csapat fekete-fehér mezében.

Vissza is vonultatták a mezét, deklarálva, soha senki nem viseli majd a Vascóban a tizenegyes trikót. Ám Eurico Miranda, a Vasco nagyhatalmú feje, a riói futball talán legtekintélyesebb alakja, mintegy karácsonyi ajándékként csapata híveinek, s magának Romáriónak, bejelentette: a "Vásku" visszavárja az ő Kicsijét.

"Romário élő legenda - mondta a klubelnök -, az a vágyunk, hogy a mi csapatunk mezében, a Maracana stadionban, lehetőleg a Flamengo ellen szerezze meg hőn áhított ezredik gólját."

Miranda közölte, immár megengednek Romáriónak mindent, amit korábban tiltottak: akkor megy edzésre, amikor akar, ő dönti el, a meccseken mennyit játszik, mikor áll be, vagy mikor kéredzkedik le a pályáról. Ajánlatukban rögzítik azt is, hogy amikor Romário már csak háromgólnyira lesz az ezrediktől, automatikusan a kezdő csapatba kerül majd.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×