eur:
392.13
usd:
366.48
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Földrengés a Milánnál: Ronaldinho és Lippi érkezik?

A római sportnapilap, a Corriere dello Sport szerint alapos földindulás várható az AC Milan háza táján a következő nyáron. Carlo Ancelotti az idény végén búcsúzik, helyét Marcello Lippi, a világbajnok olasz válogatott szövetségi kapitánya veszi át. A játékoskeretet olyan nagymenőkkel kívánják megerősíteni, mint Ronaldinho, Zambrotta, Iaquinta, Trezeguet és Amelia.

A napilap tudni véli, hogy Lippi feladja önkéntes száműzetését, s bár hívják, például, Spanyolországba, s Angliába is, már csak a nyelvi korlátok miatt is szívesen maradna Olaszországban.

A Juvét és az Intert már dirigálta - a Milan ellenben igazi kihívást jelenthetne a számára. Érdekes egybeesés, hogy - második juventusos korszaka előtt - Lippi éppen Ancelottitól vette át a posztot.

Berlusconinak Ronaldinho kell


A Corriere dello Sport szerint Silvio Berlusconi, a Milan főtulajdonosa kívánságlistáján Ronaldinho szerepel az első helyen, a brazil világbajnokot mindenképpen szeretné megvenni.

Jobb keze, Adriano Galliani (a klub korábbi ügyvezető elnöke) ugyanakkor határozottan cáfolta azokat a madridi értesüléseket, melyek szerint a Milan akár már a januári átigazolási időszakban átengedné a Realnak kiemelkedően legértékesebb játékosát, a brazil Kakát.

A Milan minden csapatrészében erősíteni akar. Ezért kívánja megvenni Gianluca Zambrottát a Barcelona olasz hátvédjét, Marco Ameliát, a világbajnok Squadra Azzurra harmadik számú kapusát, s David Trezeguet.

Trezeguet miatt mélyen a pénztárcába kell nyúlni


Utóbbi megszerzése nem lesz egyszerű feladat: az argentin-francia csatár éppen a napokban tárgyal a Juvéval szerződése módosításáról. Ennek része, hogy a világ- és Európa-bajnok csatár, a klub a kétezres évekbeli legeredményesebb góllövője évi 5,5 millió eurós fizetésével a csapat legjobban kereső játékosa legyen.

Braida már Dél-Amerikában tárgyal

A Milan ugyanakkor nem csak világsztárok megszerzésére törekszik. Három további játékost is szeretne megszerezni. A Real Madriddal fut versenyt a River Plate tehetségének, Gonzalo Higuainnak a megvételéért.

A fiatal argentin ára körülbelül 15 millió euró, és előny lehet, hogy a játékos rendelkezik francia útlevéllel. A Milan sportigazgatója, Ariedo Braida jelenleg Buenos Airesben tartózkodik, hogy tárgyaljon a River vezetőivel Higuain ügyében. Azonban az is kiderült, hogy a játékos apja, és az ügynöke (Roberto Recasens) a héten már jártak Madridban, és találkoztak a Real illetékeseivel.

Ötmillió egy sérültért


A hírek szerint a piros-feketék érdeklődnek a Rimini titánja, Ciro Barusso iránt is Annak ellenére, hogy a középpályás a múlt hónapban a Crotone elleni bajnoki mérkőzésen lábtörést szenvedett, a Milan hajlandó lenne egy 5 millió eurós ajánlatot tenni érte.

Azonban Barusso leigazolása addig nem valósulhat meg, amíg nem felel meg az orvosi vizsgálatokon, de a Gazzetta dello Sport szerint elképzelhető, hogy a Milan még a szezon vége előtt megszerzi a jó felépítésű ghánait.

Argentin válogatott is kiszemelt


A harmadik játékos a Boca Juniors csatára, a nyári világbajnokságon is szerepelt Rodrigo Palacio. Az argentin támadó a nyáron a bundabotrány előtt már majdnem csatlakozott a Juventus gárdájához, de az üzlet végül nem jött létre.

Most azonban a Milan keresztülhúzhatja a torinóiak számításait, hiszen Ariedo Braida az argentin fővárosban a játékos képviselőjével is tárgyal. Mivel Carlo Ancelotti támadósora jelenleg gyengélkedik, így lehet, hogy Palacio januárban a San Siróban köt ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×