eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Dárdai Pál góllal jubilált Berlinben

Ismét győzött a Hertha a német labdarúgó Bundesligában. A berliniek első gólját Dárdai Pál szerezte. A forduló rangadóján a Werder Bremen 3-1-re legyőzte a Bayernt, s megőrizte vezető helyét a táblázat élén.

Eseménytelen első félidő után a 200. Bundesliga-mérkőzését ünneplő Dárdai 20 méteres lövéssel szerzett vezetést a berlinieknek. A magyar válogatott középpályásnak ez volt a második gólja a 2006-2007-es bajnoki szezonban, s összesen a 15. németországi pályafutása során.

A 63. percben Olivier Neuville ugyan kiegyenlített, de a Mönchengaldach Marko Pantelics hét perccel később született találatára már nem tudott válaszolni. Valamennyi élvonalbeli német csapat közül a Hertha szerezte a legtöbb pontot, tízet pályaválasztóként.

Vergődik a Bayern idegenben

A nap 93 országban élő televíziós-közvetítéssel sugárzott német rangadóján, a brémai Weserstadionban Roy Makaay, a Bayern München holland csatára megszerezte klubja történetének 3000. Bundesliga-gólját. Ám ennek jóformán senki sem tudott örülni a bajorok hívei közül. Ameddig a Bayern nagyszerűen szerepel a Bajnokok Ligájában, idegenben csak vergődik a Bundesligában. A bajorok vendégként négy őszi bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek!

Schaaf boldog jubileuma

A Werder ellenben remekelt: a brazil Diego - a mezőny legjobbja - már negyedik Bundesliga-gólját szerezve juttatta vezetéshez a a zöld-fehéreket, majd a kameruni Womé növelte az előnyt, első német bajnoki találatával. Makaay ugyan jubileumi góljával szorossá tette az állást, de a második játékrészben a brazil Lúcio öngólja eldöntötte a találkozó sorsát. A Werder edzője, Thomas Schaaf 250. bajnoki mérkőzésén ült a kispadon. Nagyszerű győzelemmel ünnepelt.

Szabics és Szélesi is játszott

A Bielefeldben vereséget szenvedő Mainzban Szabics Imre 81 percet, a Frankfurtban nyerő Cottbusban Szélesi Zoltán csereként 45 percet játszott.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×