eur:
393.32
usd:
363.35
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Juhász Roland a Milan, Tőzsér Dániel a Lille ellen lép pályára

Két magyar is pályára lép kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája újabb fordulójában. Az Anderlechtben Juhász Roland a Milan támadásait igyekszik majd megállítani, Tőzsér Dániel pedig az AEK Athén középpályás-sorában küzd majd a Lille ellen.

Ünnepi meccsre készülnek a Kijevben

Az eddig remekül szereplő, két meccsét is magabiztosan megnyerő Lyon első számú kapusa, Grégory Coupet nélkül szerepel majd Kijevben. Érdekes, hogy a Dinamo is hasonló gonddal küzd: az ukrán válogatott Sovkovszkij nem védhet.

Anatolij Demjanenko, a hazaiak edzője ennek ellenére nagyon bizakodik: "Ünnepi meccsre készülünk. Klubunk éppen 45 éve nyerte meg első bajnoki címét, még a szovjet bajnokságban, méltó megemlékezés lenne egy szép győzelem."

A csoport másik találkozóján a Real Madrid Bukarestben lép majd pályára. Reyes még sérült, így Beckham valószínűleg kezdeni fog - századik BL-mérkőzését játssza majd.

Capello még gondolkodik, Raúl, vagy Ronaldo legyen-e Van Nistelrooy csatártársa. Olariu, a Steaua edzője mindent megtett a jó felkészülésért: elkérte a Bernd Schuster, a Madrid-verő Getafe edzőjének jegyzeteit, és kikérte a Madrid külvárosába való klub román védője, Cosmin Contra véleményét is.

Rooney két éve gólképtelen

Az F csoport Celtic-Benfica mérkőzésén mindkét csapatból kulcsjátékosok hiányoznak majd. Thomas Gravesen, Jan Vennegoor of Hesselink, Aiden McGeady és Maciej Zurawski a skótoktól; Paulo Jorge, Georgiosz Karagunisz és Rui Costa a portugáloktól.

A Manchester United menedzsere nemcsak győzelmet, hanem látványos, gólgazdag játékot vár csapatától a dán FC Köbenhavn ellen. És azt, hogy megtörik Wayne Rooney rossz sorozata: az angol válogatott középcsatára Bajnokok Ligája-mérkőzésen legutóbb 2004 szeptemberében, a Fenerbahce ellen talált a kapuba. Igaz, hogy azon a meccsen mesterhármast szerzett.

A hideg és Love

Moszkvában nagy hideg várja az Arsenalt a csoport legjobb két csapatának összecsapásán. Vagner Love, a CSZKA brazil válogatottja felhívta telefonon honfitársát, az "ágyúsoknál" játszó Gilberto Silvát, és azt mondta neki: minden meleg ruháját hozza magával, mert nem tudja elképzelni, hogy milyen hideg van.

A csoport másik találkozóján a Porto az esélyesebb a legutóbbi 14 mérkőzésén nyeretlen Hamburg ellen.

Két magyar is a kezdőben

Az Anderlecht nagy reményekkel várja a csoport esélyesét, az AC Milant. A brüsszeliek sorozatban negyedik éve játszanak a BL csoportkörében, de legutóbbi 15 mérkőzésük közül csak egyet tudtak megnyerni.

Franky Vercauteren, az edző szerint talán most megszakad a rossz sorozat. A brüsszeli liláknál Juhász Roland valószínűleg a kezdőcsapatban kap helyet. A tartalékos Milanból Cafu, Maldini, Ambrosini, Serginho és Gourcuff is hiányzik majd.

A másik találkozón a Lille az AEK Athént fogadja. A görögöknél Lorenzo Sera Ferrer öt középpályást is pályára tervez küldeni: Emersont, Zikoszt, Lakiszt, Júlio Césart és Tőzsér Dánielt.

A keddi műsor

E csoport: Dinamo Kijev-Lyon, Steaua-Real Madrid; F csoport: Celtic-Benfica, Manchester United-FC Köbenhavn; G csoport: CSZKA Moszkva-Arsenal, Porto-Hamburg; H csoport: Lille-AEK Athén, Anderlecht-Milan.

A mérkőzések a moszkvai a 18.30-as moszkvai találkozó kivételével 20.45-kor kezdődnek. Az A-D csoport összecsapásait szerdán játsszák.

Címlapról ajánljuk

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

A múlt heti nagy hullámvölgy után hétfőn reggel stabilan kezdett a forint a főbb devizákkal szemben, aztán esésbe váltott, miközben meglódult a dollár. Az euró jegyzése délutánra 393 közelébe, a dolláré 363-ig emelkedett. Amint makronaptárunkból kiderül: egy kifejezetten mozgalmasnak ígérkező hét indult és holnaptól kell nagyon résen lenni, és elsősorban az Egyesült Államok felőli adatokra kell figyelni, amelyek akár nagy kilengéseket is hozhatnak a főbb devizákon és a piaci hangulaton keresztül a forintnál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×