eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Botrányok a Forma-1-ben

A Japán Nagydíj után több Forma-1-es csapatnál is feszültségek érezhetők. Van, aki a csapatsorrend miatt aggódik, és vannak, akik perrel fenyegetik ellenfelüket.

A német Nick Heidfeld megharagudott csapatára, a BMW-Sauber istállóra, mert annak vezetői arra utasították a Japán Nagydíj utolsó köreiben, hogy engedje el a mögötte gyorsan közeledő csapattársát, Robert Kubicát. Az előzés végül nem történt meg, Heidfeld a pontszerző nyolcadik, míg Kubica a kilencedik helyen ért célba.

Az egyre éleződő rivalizálás ellenére a csapat úgy tűnik, 2007-ben is a jelenlegi versenyzőpárossal áll majd rajthoz.

Négy egyforma autó a pályán?

A RedBull beugró versenyzője, Robert Doornbos is elégedetlenül hagyta el Japánt, mert csapata nem engedélyezte, hogy a Forma-1-es tesztek mellett az amerikai ChampCar versenysorozat egyik futamán is rajthoz álljon. Doornbosnak ugyanakkor nincs szerződése a jövő évre, és a RedBullnál már minden versenyzői hely elkelt.

Az osztrák csapatot eközben több másik istálló is megfenyegette: ha jövőre - a tervei szerint - mindkét csapatát azonos karosszériájú (de különböző típusú motorokkal felszerelt) autókkal indítja, beperelik a csapatot. A szabályok ugyanis kimondják, hogy egy autó sem futhat két név alatt, vagyis minden csapatnak egyedi autóval kell indulnia.

Utoljára 1978-ban fordult elő, hogy emiatt kizártak egy csapatot: akkor az Arrows istálló autói hasonlítottak a megtévesztésig a Shadow csapat versenyautóira, igaz, ott nem azonos tulajdonostól, csupán másolásról volt szó.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×