eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ritka pillanat, mi vagyunk az esélyesek

Idén eddig minden ellenfelétől kikapott a máltai válogatott. Bozsik Péter szövetségi kapitány válogatottja szerda este Ta'Qaliban játssza negyedik selejtezőjét a 2008-as Eb-re jutásért. Végre egy mérkőzés, amelyen a magyarok az esélyesek.

Amióta a cseh Dusan Fitzel átvette a válogatottat, a máltaiak egyetlen mérkőzésükön sem szereztek pontot. A legbüszkébbek két szoros vereségükre: a világbajnokság előtt csak 1-0-ra kaptak ki a japánoktól, majd az egyik szeptemberi Eb-selejtezőjükön, a második félidőben törtek csak meg a törökök ellen, és kaptak ki 2-0-ra.

Gólt idén kettőt szereztek, mindkettőt a Bosznia-Hercegovina elleni, 5-2-re elveszített találkozón.

Akkor az egyik gólt Michael Mifsud, a máltaiak mindössze 164 centi magas, 62 kilós csatára lőtte. A Kaiserslauternt is megjárt támadó egyébként a mostani keret egyetlen légiósa a mezőnyjátékosok közül.

Mifsud a norvég Lilleström játékosa, és bár a nyáron akadtak angliai ajánlatai is, klubja nem engedte el, mondván, szükség van a norvég liga egyik legjobb légiósára a bajnoki címért folytatott harcban.

A máltaiak egyébként, bár természetesen arról sem feledkeznek meg, hogy hatszor kikaptak már a magyar válogatottól, de futballtörténetük legnagyobb sikerei között emlegetik, hogy 1988-ban és 1989-ben kétszer is döntetlent játszottak velünk.

A törökök elleni találkozón (0-1) pályára lépettek közül Éger László és Kabát Péter sérülése miatt nem utazott Máltára a többiekkel. Leandro ellenben felépült, ezért könnyen elképzelhető, hogy Éger helyére Vanczák Vilmos húzódik majd középre, és a brazil származású debreceni védő lesz a balhátvéd.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×