eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Brazil focista nem alhat egyedül

Dunga, a brazil válogatott új szövetségi kapitánya megtalálta csapata számára a csúcsra visszavezető utat. Úgy döntött: kettesével kell elszállásolni a futballsztárokat a túrák alatt.

A világbajnokság alatt Carlos Alberto Parreira, a korábbi szövetségi kapitány - nem dilettáns a szakmában, az egyetlen ember, aki világbajnoki és kontinensbajnoki címet is szerzett csapatával, sőt megnyerte a Konföderációs Kupát - hozzájárult ahhoz, hogy a játékosok egyágyas szobákban aludjanak.

Ez a brazil sajtó szerint ahhoz vezetett, hogy nem volt megfelelő a harci tűz a játékosokban, és ellentétben a 2002-es világbajnokságon tapasztaltakkal, nem volt a legjobb a csapatszellem sem.

Dunga (aki egyébként éppen Parreira válogatottjának csapatkapitányaként maga is világbajnok volt 1994-ben, majd ezüstérmet nyert Zagallóval 1998-ban) a fentiek miatt úgy döntött, hogy a jövőben kettesével szállásolja el játékosait a szállodai szobákban.

"Jót tesz az ilyesmi a játékosoknak. Németországban állandóan a számítógépek előtt ültek, interneteztek. Pedig sokkal hasznosabb, ha egymással beszélgetnek, kicserélik a gondolataikat, röviden: barátként viselkednek. Erre van szüksége a válogatottnak, nem pedig magányos hősökre" - mondta.

A brazil válogatott holnap Svédországban, a stockholmi Rasunda Stadionban játszik Ecuador ellen.

A keret: Gomes, Helton; Maicon, Lúcio, Juan, Adriano, Daniel Alves, Luisao, Alex, Marcelo; Gilberto Silva, Dudu Cearense, Elano, Kaká, Mineiro, Lucas, Daniel Carvalho, Ronaldinho; Robinho, Vagner Love, Rafael Sobis és Fred.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×