eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az MLSZ nem kegyelmez: 25 millió forintra büntette a Fradit

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 25 millió forintra büntette a Ferencvárost, mert a klub polgári bírósághoz fordult licencének visszavonása miatt. A határozat szerint az együttes emellett 2007. június 30-ig nem vehet részt nemzetközi mérkőzésen, még felkészülési összecsapáson sem.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 25 millió forintra büntette és 2007. január végéig minden nemzetközi mérkőzéstől eltiltotta a Ferencváros labdarúgó csapatát. A döntést azért hozták, mert a klub polgári bírósághoz fordult licencének visszavonása miatt.

A Ferencvárosnak a határozat kézhezvételétől számított három napon belül kell fizetnie, ám amennyiben fellebbez a döntés ellen, ez a határidő kitolódik. Az egyesület honlapja úgy tudja, hogy a klub él fellebbezési jogával.

Dámosy: jogellenes az MLSZ határozata

A Ferencvárosi Torna Club felháborodottan reagált az MLSZ határozatára. Dámosy Zsolt klubelnök szerint a szövetség következetes a törvénytelen lépések sorozatában, ráadásul semmilyen fogadókészség sem mutatkozik a részükről a megegyezésre, így két lehetőség áll a Fradi előtt.

"Vagy annak ellenére kihátrálunk az ügyből, hogy a polgári bíróság a mi álláspontunkat osztotta, vagy folytatjuk a harcot, küzdünk tovább az igazunkért, és elmegyünk a végsőkig. Pillanatnyilag egyetlen jogorvoslat áll a rendelkezésünkre, az első fokú fegyelmi határozat elleni fellebbezés, ami halasztó hatályú. Az MLSZ fegyelmi határozata mind eljárásjogilag, mind érdemében jogellenes" - írha közleményében a Ferencváros elnöke.

Dámosy Zsolt szerint a határozat azért jogellenes, mert a Ferencváros nem fordulhatott más fórumhoz mint a rendes bírósághoz, a licencügyek tekintetében ugyanis az MLSZ alapszabályának rendelkezése hiányos: nem rendezi, hogy ez esetben mely jogorvoslati fórumhoz kell fordulni.

"Ha a fegyelmi bizottság másodfokon is elmarasztalja a Ferencvárost, úgy e döntés ellen a Sport Állandó Választott Bíróságához fogunk fordulni. (...) A Ferencváros ellehetetlenítése ellen közösen kell fellépni. A szurkolóinkat arra szeretnénk kérni, hogy aki szeretne velünk szolidaritást vállalni, látogasson ki a szombati, Jászberény elleni (...) bajnokira" - fogalmaz Dámosy Zsolt, aki szerint a Ferencvárosnak ellenszélben kell élnie a mai magyar labdarúgásban, amin csak az összefogás segíthet.

Licenc-ügy

Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet, és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet.

A zöld-fehérek nem nyugodtak bele a határozatba, melyet jogszerűtlennek tartanak, és három fórumon, az európai szövetségnél (UEFA), a Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Bíróságon harcolnak az igazukért.

Utóbbi szeptember 5-én, első fokon a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát megsemmisítette, de a felperes FTC Zrt. keresetét egyebekben elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezik a licencjoggal. Az MLSZ fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×