eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mike Tysonból megélhetési bokszoló lett

A 41. évében járó egykori nehézsúlyú világbajnok, akit hajdanán a planéta legrosszabb emberének neveztek, hamarosan újra ringbe lép. Bár egyetlen porcikája sem kívánja a verekedést.

Az 1986-ban, tehát éppen húsz éve a valaha volt legfiatalabb nehézsúlyú világbajnokként világhírnevet szerzett Mike Tyson 2005 júniusában bokszolt legutóbb, amikor már-már megalázó vereséget szenvedett a világklasszisnak még jóindulattal sem nevezhető Kevin McBride-tól.

Akkor úgy gondolta, örökre elbúcsúzott a szorítóktól, de most visszatér. Bár ő maga sem tudja, ki lesz kíváncsi rá.

"Nem tudom, miért érdekelném az embereket, ki akarna még látni engem. Nem érdemlem meg a figyelmüket. Haszontalan tagja vagyok a társadalomnak. Mégis, azt érzem, a közönség el fog jönni, megnézni engem" - mondta.

Mielőtt Iron Mike vallomását olvasva arra gondolnánk, éjjel-nappal az Anyegint forgatja, térjünk vissza a ringhez: Tysonnak szüksége van a pénzre.

Keresett bármennyit is pályafutása során, ismét eladósodott. Annyira, hogy abban is biztos, mostani bevételei nem lesznek elégségesek a tartozások rendezésére.

"A dohányból nem tudom rendbe tenni az életem, de arra jó lehet, hogy kicsit jobb kedvem legyen. Hogy ne legyek depressziós" - engedett bepillantást pénzügyi világába és lelki életébe.

Az 56 profi meccsén 50 győzelmet arató bajnok rossz fizikai állapotban is van: négy menetnél többet nem képes végigbokszolni.

Október 20-án kezdődő "világkörüli túráján" (Mike Tyson's World Tour) ezért csak négymenetes bemutató mérkőzéseket vív.

A tervek szerint ringbe száll majd az Egyesült Államokban, Ázsiában és Európában is, ugyanakkor egyelőre csak az biztos, hogy a sorozat első állomásán a hatezer férőhelyes Chevrolet Centre-ben bunyózik majd, Youngstownban, egykori edzőpartnere, Corey "T-Rex" Sanders ellen.

"Utálok már bokszolni, egyszerűen rossz lesz a szám íze, ha a verekedésre gondolok" - mondta. De azért ne tekintsük ezt ars poeticának.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×