eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Schmitt Pál levele a MOB-tagokhoz

Schmitt Pál, a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) elnöke a pénteki rendkívüli közgyűlés után nyílt levélben fordult a szervezet tagjaihoz. A közgyűlés 69 igennel és 69 nemmel 3 tartózkodás mellett elutasította az elnök visszahívására irányuló indítványt.

"(...) a közgyűlés a 2005 tavaszán történt újjáválasztásom óta már másodszor megerősített elnöki tisztségemben" - olvasható Schmitt Pál levelében.

"Ahogyan azt az elmúlt 48 órában az írott és elektronikus sajtónak adott nyilatkozataimban is kifejezésre juttattam, kész vagyok mindenkinek kezet nyújtani, az elmúlt hónapokban történteket elfelejteni. Ez az időszak nem volt méltó a 111 éves Magyar Olimpiai Bizottsághoz" - hangsúlyozta a sportvezető.

Schmitt Pál szerint előre kell nézni és a legfontosabb feladatokkal foglalkozni.
   
"Az érdekérvényesítés terén merültek fel kifogások. Elnökségünk már meghatározta a legfontosabb feladatokat:
    - a legjobb együttműködésre kell törekedni az állami sportvezetéssel,
    - folytatni kell a dopping ellenes küzdelmet,
    - a sportági szakszövetségekkel és egyesületekkel erősíteni kell a partneri kapcsolatokat,
    - korszerűbbé és hatékonyabbá kell tenni a marketing tevékenységet,
    - javítani kell az információs és kommunikációs munkát.

E feladatok megoldásában kérem a MOB valamennyi tagjának tanácsait, segítségét, közreműködését.
 
Ám ha bárki úgy érzi, nem tudja, nem kívánja elnöki tevékenységemet segíteni, nem óhajtja kivenni részét a közös erőfeszítésekből, kérem, jelezze, keressünk megoldást sportszerű keretek között.

Már hétszáz nap sincs hátra a pekingi olimpia ünnepélyes megnyitójáig. Összpontosítsuk munkánkat arra, amire felhatalmazást kaptunk, igyekezzünk erős, ütőképes, dicső hagyományainkhoz méltó szereplésre képes csapatot felkészíteni a pekingi olimpiai játékokra" - áll a MOB-elnök levelében.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×