eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Megvan Alonso utódja!

A finn Heikki Kovalainen váltja a Forma-1-es Renault csapatnál a szezon végén a McLaren-Mercedeshez igazoló Fernando Alonsót. Az istálló azt is bejelentette, hogy Flavio Briatore is marad a Renault csapat élén.

Heikki Kovalainen nevét akkor ismerhette meg a közönség, amikor 2004-ben Michael Schumachert is legyőzve megnyerte a bajnokok versenyét, azaz a Race of Champions viadalát.

Kovalainen 2005-ben a Forma-1 előszobájának számító GP2 bajnokságban jeleskedett, és bár sokáig vezette is az összetett pontversenyt, végül be kellett érnie a második hellyel Nico Rosberg mögött.

A 24 éves finn versenyzőnek - aki jelenleg az istálló tesztpilótája - az olasz Giancarlo Fisichella lesz a csapattársa, míg a teszteken a brazil Ricardo Zonta és az ifjabbik Nelson Piquet bizonyíthat.

A ruhagyáros sikerei

A istálló azt is bejelentette, hogy Flavio Briatore csapatfőnök - akinek irányításával a Renault világbajnok lett a konstruktőrök között, Fernando Alonso pedig megnyerte a pilóták pontversenyét - a 2008-as szezon végéig meghosszabbította szerződését.

Flavio Briatorét a Benetton ruházati cég hozta a Forma-1-be, amikor istállójuk irányításával bízták meg.

A playboynak számító Briatore (bartánője volt többek között Naomi Campbell is) jó vezetőnek bizonyult: 1991-ben megszerezte magának az addig mindössze egy futamon indult fiatal Michael Schuamchert, akivel 1994-ben, és 1995-ben világbajnoki címet szerzett. Utóbbi évben a csapatvilágbajnoki címet is begyűjtötte.

Schumacher távozása után Briatore új tehetség után nézett, és az addigra Renault csapattá változott Benetton számára megszerezte Fernando Alonsót, akivel tavaly ismét világbajnok tudott lenni.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 18:16
×
×
×
×