INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Vadászat Schmittre

Infostart / InfoRádió
Szekeres István MOB-tag átadta - Kamuti Jenő főtitkár távollétében - Molnár Zoltán ügyvezető igazgatónak azt az indítványt, amelyben a Magyar Olimpiai Bizottság tagjainak egyharmada rendkívüli közgyűlés összehívását kéri szeptember 2-ára. A tanácskozás délelőtt 10 órakor kezdődik.

"A rendkívüli közgyűlés egyetlen napirendi pontjának oka és célja: a MOB hatékonyabb érdekképviseletének és érdekérvényesítési képességének helyreállítása, valamint biztosítása és mindezek érdekében a MOB elnökének visszahívása" - olvasható az indítványban.

"Kérem, hogy T. Főtitkár Úr, illetve a MOB-iroda a rendkívüli közgyűlésről, annak okáról és céljáról még a héten a MOB teljes tagságát hivatalosan tájékoztatni szíveskedjék. Közös érdekünk, hogy a rendkívüli közgyűlésen minél többen részt vehessenek, így a tagság jelenléte ne ütközzön akadályba. Fontosnak tartjuk előre egyeztetni, hogy ki vezesse a rendkívüli közgyűlést, hiszen abban biztosak vagyunk, hogy aligha tenné és tehetné Schmitt Pál, amikor a visszahívása az egyetlen napirend" - áll a szövegben.

Szekeres ugyanakkor jelezte az MTI-nek: lát reményt arra, hogy a rendkívüli közgyűlés összehívása megelőzhető, amennyiben az elnökség összeül, és világosan közli, mi történt az augusztus 7-ei rendkívüli vezetőségi ülésen.

Hozzátette: az erről kiadott közlemény nem fedi a valóságot, mivel egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot, holott az elnökségi ülés határozatait az alapszabály szerint közzé kell tenni.

Az ülésen - a hivatalos tájékoztatás szerint - arra a kompromisszumra jutottak a jelenlévők, hogy Schmitt Pál a decemberi rendes közgyűlésig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról, a tanácskozás után azonban az MTI-nek egy magát megnevezni nem kívánó elnökségi tag azt mondta: Schmitt írásban vállalta, hogy december 9-éig lemond. Ezt másnap Vas Károly elnökségi tag is megerősítette.

Kedden Schmitt Pál "öntsünk tiszta vizet a pohárba" mottóval szintén soron kívüli közgyűlést szorgalmazott október 14-ére, jelezve, azt várja, hogy az ő szerepének megvitatása mellett azok is méressék meg magukat, akik a tagság egységének megbontását, a jelenlegi "káoszt" előidézték.

A címlapról ajánljuk